Prima pagină » Sanatate » Frumusete » Reteta uleiului de trandafir. Previne ridurile, atenueaza vergeturile si semnele lasate de acnee
Reteta uleiului de trandafir. Previne ridurile, atenueaza vergeturile si semnele lasate de acnee

Reteta uleiului de trandafir. Previne ridurile, atenueaza vergeturile si semnele lasate de acnee

08 feb. 2015, 19:22,
în Sanatate
a:3:{s:7:"site_id";i:7;s:6:"old_id";i:54651;s:8:"site_url";s:15:"sanatate.bzi.ro";}

Uleiul de trandafir este folosit pentru a rezolva unele probleme legate de piele, cum ar fi, de exemplu, cicatricile sau vergeturile. Este, de asemenea, eficient impotriva ridurilor si atenueaza petele care apar din cauza varstei sau a expunerii la soare. Poate fi folosit pentru a trata unele imperfectiuni cauzate de acnee sau psoriazis. De asemenea, masajul cu ulei de trandafir are un efect linistitor asupra sistemului nervos.

Uleiul din trandafir de Damasc combate ridurile

Potrivit unui studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea Srinakharinwirot din Thailanda si publicat in 2009, uleiul de trandafir se absoarbe dincolo de bariera pielii si are efect linistitor. Autorul studiului, Tapanaee Hongratanaworakit, a precizat ca uleiul de trandafir determina o scadere semnificativa a tensiunii arteriale si amelioreaza anxietatea si efectele stresului, actionand ca un antidepresiv.

Reteta uleiului de trandafir pregatit in casa
1. Fierbeti un litru de apa, apoi dati vasul de-o parte.
2. Puneti 240 ml de ulei de jojoba sau ulei de masline intr-un borcan de sticla. Uleiul de jojoba este de preferat intrucat capteaza si tine parfumul de trandafir mai mult decat alte uleiuri. 
3. Puneti borcanul cu ulei in vasul cu apa fierbinte. Acest lucru va ajuta sa extrageti mai bine uleiurile din petale. 
4. Zdrobiti sau tocati fin o cana de petale de trandafir cu tot cu pistil. Puteti sa folositi degetele daca nu aveti altceva la indemana.
5. Asezati petalele in borcanul cu ulei si sigilati. Dupa ce apa din vas s-a racit scoateti borcanul si-l puneti intr-un loc cald si insorit – e bine pe pervazul ferestrei.
6. Lasati maceratul cel putin 24 de ore, maxim 7 zile, in functie de cat de parfumat va dorit sa fie uleiul. 
7. Scoateti petalele de trandafir din ulei si le stoarceti foarte bine. 
8. Strecurati uleiul intr-un alt borcan pentru a indeparta orice urma de petale.
9. Se repeta pasii 1 pana la 8 pentru un minim de 7 zile.
10. Pastrati uleiul final intr-un borcan de sticla de culoare inchisa, sau intr-un borcan de sticla depozitat intr-un loc uscat, ferit de lumina.

Uleiul de trandafir, foarte bun pentru pielea uscata, iritata sau matura

Avertismente
Daca va confruntati cu mancarime, arsura sau roseata, atunci cand folositi ulei de trandafir pe piele, intrerupeti utilizarea. Il puteti folosi si in scopuri de aromoterapie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *