Probabil te-ai obişnuit deja cu reţetele de dulciuri specifice Orientului Mijlociu şi eşti de acord că rămân printre cele mai bune deserturi pe care le-ai încercat! Această reţetă are un ingredient special. Despre ce crezi că este vorba?
Ingrediente:
350 g făină
1 lingură amidon de porumb
1 lingură zahăr
1 pliculeţ drojdie activă
1 praf de sare
1 pliculeţ zahăr vanilat
280 g iaurt
ulei, pentru prăjit
Pentru sirop:
400 g zahăr
230 ml apă
1 linguriţă zeamă lămâie
apă de trandafir sau de floare de portocal, pentru aromă şi gust
Mod de preparare:
Într-un bol, torni făina şi adaugi amidonul, zahărul, drojdia, sarea şi zahărul vanilat. Mixexi până încorporezi ingredientele. Ulterior, adaugi iaurtul şi amesteci până obţii un aluat elastic şi uşor lipicios. Acoperi bolul şi laşi coca să dospească, într-un mediu cald.
Formezi gogoşelele în palme sau te poţi folosi de o lingură dozatoare de îngheţată. Încingi uleiul într-o cratiţă şi începi să le prăjeşti, apoi le laşi pe un şervet de bucătărie pentru a absorbi uleiul.
Pentru sirop, fierbi zahărul cu apa, cu zeama de lămâie şi cu apa de trandafiri sau de floare de portocal. Amesteci la foc mediu spre mare, timp de 10 minute, apoi dai deoparte să se răcească. Însiropezi gogoşelele şi decorezi cu nucă sau fistic măcinat/ă.