Prima pagină » Culinar » Rețetă tăiței chinezești cu sos de soia. Cum să pregătești rapid o mâncare asiatică gustoasă

Rețetă tăiței chinezești cu sos de soia. Cum să pregătești rapid o mâncare asiatică gustoasă

13 mart. 2023, 13:10,
B, , h, , în Culinar

Savuroasa rețetă de tăiței chinezești cu sos de soia este ideală atunci când vrem să ne încântăm papilele gustative cu o mâncare aromată, sățioasă și cu un aspect deosebit. Acest preparat culinar se face cu ingrediente alese cu grijă, iar dacă ținem cont de câteva trucuri ale marilor bucătari, succesul va fi garantat și vom obține un adevărat deliciu. Iată cum să pregătești rapid o mâncare asiatică gustoasă.

Rețetă tăiței chinezești cu sos de soia

Atunci când vrem să îi surprindem pe cei dragi cu o mâncare deosebită, putem face niște tăiței chinezești cu sos de soia. Acest preparat culinar are o savoare aparte, un aspect deosebit și este ideal la mesele festive alături de alte bucate alese.

Rețeta de tăiței chinezești cu sos de soia este simplă și ușor de făcut, iar la final ne vom încânta papilele gustative cu o mâncare gustoasă, sățioasă și aromată. Această mâncare poate fi făcută și în zilele de post, dar este recomandată și celor care se află la dietă sau vor să adopte un stil de viață sănătos și să aibă o alimentație echilibrată.

Pe lângă acest deliciu, putem pregăti pentru cei de la masă și niște ciuperci umplute de post. Când vine vorba de mâncărurile cu ciuperci, gospodinele se întrec în tot felul de rețete inedite, ce pot fi adaptate după preferințe. Un alt deliciu este tocănița de ciuperci, pregătită după rețeta de odinioară a bunicii. Toate aceste bucate sunt pe placul multora dintre noi, însă dacă vrem să îi cucerim pe cei dragi cu o mâncare deosebită, putem face niște tăiței chinezești cu sos de soia.

Cum să pregătești cea mai bună mâncare asiatică la tine în bucătărie

Pentru delicioșii tăiței chinezești cu sos de soia vom avea nevoie de 200 g de tăiței de grâu sau de orez, o mână de broccoli tăiat cubulețe, 200 g de varză, o ceapă, un morcov, o bucată mică de ghimbir, 2 căței de usturoi, 3 linguri de ulei de susan, 5 linguri de sos de soia, 3 linguri de chili și condimente specifice pentru mâncarea asiatică, la alegere, după preferințe.

Mai întâi se spală legumele, se curăță și se lasă la scurs. Într-o tigaie cu puțin ulei de susan pus la încins se adaugă legumele tăiate cubulețe și se lasă la călit timp de 5 minute. Separat, într-o oală mare, se fierb tăițeii, apoi se scurg foarte bine. În tigaia cu legumele călite se adaugă sosul de soia, sosul de chili, ghimbirul ras, usturoiul tocat și condimentele. Se amestecă ușor până când toate aromele se întrepătrund și se formează o compoziție cremoasă.

În tigaia cu legumele călite și sosul aromat se vor adăuga tăițeii fierți și scurși de apă. Se amestecă ușor apoi se adaugă puțină sare după gust. Cu siguranță vom obține la final o mâncare asiatică delicioasă, care îi va cuceri pe toți cei de la masă.

Tăițeii chinezești cu sos de soia sunt ușor de pregătit, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta asiatică, la final ne vom încânta papilele gustative cu un adevărat deliciu. Acest preparat culinar este ideal și la mesele festive alături de alte bucate alese.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *