În zilele cu restricții alimentare ideală este gustoasa rețetă de șnițele de soia de post. Soia are numeroase beneficii, este sățioasă, iar rețetele de preparare sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe. Șnițelele de soia se fac rapid, iar dacă adăugăm câteva condimente inedite, la final ne vom încânta papilele gustative cu un adevărat deliciu. Iată câteva trucuri simple care te vor ajuta să obții o mâncare de post savuroasă.
Rețetă șnițele de soia de post
Dacă vrem să îi cucerim pe cei dragi cu o mâncare gustoasă, sățioasă și sănătoasă, putem face niște șnițele de soia de post. Acestea au o aromă aparte, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta clasică, succesul culinar va fi garantat. Șnițelele de soia sunt ideale în zilele de post, dar pot fi servite și atunci când ne aflăm la dietă sau vrem să avem o alimentație echilibrată și diversificată.
Pe lângă șnițelele de soia putem pregăti pentru cei de la masă și niște tăiței chinezești cu sos de soia. Acest deliciu este perfect și la mesele festive alături de alte bucate alese. Savuroșii tăiței chinezești sunt alegerea perfectă pentru iubitorii de mâncăruri asiatice. Pe placul multora dintre noi sunt și ciupercile umplute de post. Când vine vorba de ciuperci, gospodinele se întrec în tot felul de rețete. Șnițelele de soia de post sunt gustoase, hrănitoare și pot fi gătite după preferințe.
Cum să pregătești o mâncare de post savuroasă
Pentru a pregăti niște șnițele de soia de post vom avea nevoie de câteva bucățele de soia, sare, piper, oregano, boia dulce, pesmet și ulei pentru prăjit.
Mai întâi se pune apă la fiert într-o oală apoi când începe să clocotească apa se adaugă bucățile de soia și se lasă la foc mic până când devin noi și se hidratează foarte bine. După ce s-au înmuiat, se scot bucățile de soia și se pun în sită la scurs. După 20 de minute se condimentează fiecare bucată cu sare, piper și boia pe ambele părți apoi se dau prin pesmest și se așază pe o farfurie întinsă.
Într-o tigaie se pune puțin ulei la încins, apoi se așază pe rând bucățile de soia la prăjit. Se întorc pe ambele părți, iar după ce sunt gata se scot pe un prosop de hârtie pentru a se absoarbe excesul de ulei. Savuroasele șnițele de soia se servesc simple sau împreună cu o salată de crudități. La fel de bine putem mânca șnițelele împreună cu un sos de ceapă și mămăliguță. Cu siguranță vom obține la final o mâncare de post delicioasă.
Șnițelele de soia pot fi prăjite în tigaie, dar pot fi făcute și la cuptor la tavă, fiind asezonate cu niște legume fierte aromate și bine condimentate. Pentru a oferi acestui preparat un plus de savoare, putem adăuga pe lista ingredientelor pentru șnițele și usturoi, ceapă și boabe de muștar.
Șnițelele de post sunt gustoase și sănătoase, fiind ideale în zilele cu restricții alimentare. Dacă ținem cont de câteva trucuri succesul culinar va fi garantat și vom obține niște șnițelele pe placul tuturor celor de la masă.