Prima pagină » Culinar » Rețetă simplă de spaghete cu carne tocată. O masă rapidă și sățioasă

Rețetă simplă de spaghete cu carne tocată. O masă rapidă și sățioasă

19 aug. 2024, 10:24,
în Culinar

Rețeta de spaghete cu carne tocată este un preparat care se gătește foarte ușor și poate menține starea de sațietate o perioadă îndelungată. Această rețetă este una dintre cele mai populare și îndrăgite rețete de paste de la noi.

Acest preparat poate fi gătit cu orice fel de tip de paste, după preferință, neschimbând cu nimic gustul final. În aproximativ o oră, vă veți putea bucura de 4 porții delicioase de spaghete cu carne tocată.

Rețetă de spaghete cu carne tocată

Ingredientele de care aveți nevoie sunt: 500 g carne tocată (porc, pasare), 1 ceapă veche sau 2-3 fire de ceapă verde, 2 căței de usturoi sau 2 fire de usturoi verde, 1 lingură de ulei (doar dacă carnea e slabă), 1 păhărel (150 ml) de vin roșu sec (opțional), sare, piper, busuioc, oregano (proaspete sau uscate), 400 ml passata de roșii (suc gros sau cuburi), 400 g paste uscate, parmezan pentru servire.

Primul pas este să ne ocupăm de carnea tocată. Încingem o tigaie încăpătoare, fără ulei. Uleiul nu este necesar datorită cărnii de porc care este destul de grasă. Punem carnea tocată în tigaie și o ținem pentru 6-8 minute la foc iute, amestecând. Așteptăm până carnea se rumenește ușor.

Dăm apoi focul la mediu și adăugăm ceapa tocată și usturoiul zdrobit. Abia acum putem condimenta cu sare, piper, busuioc și oregano, după gust. Opțional, puteți pune în tigaie ciuperci sau cubulețe de bacon.

Lăsăm totul la călit pentru 2-3 minute, după care turnăm păhărelul de vin roșu. Putem mări flacăra pentru a se accelera procesul de evaporare a alcoolului. Apoi adăugăm conserva de roșii. Clătim conserva cu 200 de ml de apă caldă pe care i-am turnat peste sos.

De cât timp total de fierbere are nevoie acest sos?

Acest sos din carne de porc sau pui are nevoie de 40-50 de minute de fierbere, la foc mic, timp în care amestecați pentru a se asezona totul. Acesta se face mai rapid decât sosul clasic bolognese care se fierbe 3-4 ore la foc mic.

Sosul trebuie să scadă și să se lege, în timp ce carnea trebuie să fie fragedă și ușor de mestecat. În cazul în care roșiile sunt prea acre, puteți adăuga, la final, un vârf de cuțit de zahăr pentru a corecta aciditatea sosului. Sosul nu trebuie să fie prea subțire. Dacă tragem cu spatula în tigaie, trebuie să rămână linii. Dacă ele se acoperă imediat, înseamnă că sosul este prea lichid.

Pe la jumătatea timpului de fierbere a sosului, punem la fiert o oală de 3-4 litri de apă și două lingurițe rase de sare. Sosul trebuie să fie gata înainte pastelor, nu invers. Puteți păstra 1-2 polonice din apă în care au fiert pastele pentru a potrivi la final consistența preparatului.

După ce fierb pastele, le scurgem și le punem în tigaia cu sosul fierbinte, trasă de pe foc. Amestecăm totul, delicat, cu o spatulă, astfel încât toate pastele să fie cuprinse de sos. Pastele fierbinți absorb imediat sosul, astfel puteți adăuga un polonic din apa fierbinte în care au fiert pastele și va fi absorbită și aceasta.

La final, puteți adăuga o lingură de parmezan ras peste spaghetele cu carne tocată. Preparatul se servește imediat, fierbinte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *