Cauți o rețetă simplă de șnițele de pui cu făină și ou? Ai ajuns în locul potrivit! În rândurile următoare, vei descoperi o rețetă delicioasă și rapidă, care îți va aminti de gustul copilăriei.
În copilărie, cu toții am mâncat șnițele de pui cu făină și ou. Era cel mai bun lucru (pe lângă cartofii prăjiți), pe care îl mâncam și care ne aducea nemăsurată bucurie. În zilele noastre, însă, preparând numai mâncăruri sărace în grăsimi și fără prăjeli, am uitat gustul copilăriei. De aceea, în articolul de astăzi, ți-am pregătit o rețetă simplă, care să te ducă, cel puțin pentru o clipă, cu gândul la acei ani, lipsiți de griji, când mâncarea era sănătoasă, chiar dacă era prăjită.
Rețetă simplă de șnițele de pui cu făină și ou
Pentru această rețetă vei avea nevoie de: un piept de pui, două ouă, 100 de grame de făină, ulei, sare și piper după gust.
Primul pas este să tai pieptul felii, pe care să le bați apoi cu ciocanul de șnițele. Ai grijă să nu insisți prea mult, fiindcă feliile se pot rupe. Condimentează-le cu sare și piper, după gust.
Pune cele două ouă într-o farfurie adâncă și bate-le bine cu furculița. Într-o altă farfurie pune făina și ești gata să începi procedura. Trece fiecare bucată de piept de pui prin făină, pe ambele părți, apoi scufundă-le în oul bătut. După ce uleiul este bine încins, pune bucățile de piept de pui, date prin făină și ou, la prăjit. Lasă-le să se rumenească bine și scoate-le pe șervețele absorbante, pentru a mai scăpa de ulei.
În cazul în care vrei să simplifici lucrurile, poți amesteca oul cu făina, astfel încât să obții o compoziție mai groasă decât cea pentru clătite. Trece feliile de piept prin această compoziție și pune-le la prăjit în tigaie. Ține cont că, în acest fel, șnițelele de pui nu vor mai fi la fel de pufoase.
Idei inedite de garnitură pentru șnițelele de pui
Ca garnitură pentru șnițele poți folosi: legume aromate cu roșii cherry proaspete, cartofi mov la cuptor cu usturoi și pătrunjel sau salată de morcovi vu iaurt și usturoi.
Legume aromate la cuptor cu roșii cherry proaspete
Pentru această garnitură ai nevoie de: ceapă, morcov, cartofi, gulie și ardei roșu. Amestecă toate aceste legume cu ulei de măsline, miere de albine, 50 ml Sherry și condimente după gust și pune-le la cuptor pentru aproximativ jumătate de oră. Asezonează cu roșii cherry proaspete.
Cartofi mov la cuptor cu usturoi și pătrunjel
Taie câțiva cartofi cubulețe și pune sare, piper, unt și usturoi. Bagă totul la cuptor și după ce cartofii se rumenesc, adaugă pătrunjel proaspăt. Servește această garnitură cu șnițelele aurii din piept de pui.
Salată de morcovi cu iaurt și usturoi
Această garnitură este una foarte ușoară. Se prepară în doar câteva minute și mai este și sănătoasă. Dă morcovii prin răzătoare și pune-i într-o cratiță unsă cu ulei de măsline. Călește-i câteva minute, cât să se înmoaie și adaugă usturoiul, sarea și piperul. Lasă totul să se răcească și adaugă iaurtul, alături de puțin mărar proaspăt. Salata se servește rece, alături de șnițele aurii și de o limonadă cu lămâie și soc.