Cea mai bună parte e că o rețetă simplă de castraveți în oțet nu îți ia deloc mult timp și e foarte ușor de preparat, nu ai nevoie de cine știe ce îndemânnare și nici multe ingrediente. Descoperă secretul murăturilor delicioase, ideale pentru sezonul rece.
Cele mai bune rețete de castraveți în oțet sunt cele pe care le facem în casă, asta pentru că știm exact ce ingrediente folosim. Poți să-i mănânci ca gustare sau să-i alături unui fel principal, chiar și copiii adoră acești castraveciori delicioși.
Rețetă simplă de castraveți murați în oțet
Nelipsiți din cămară pe timpul iernii, castraveții în oțet pot fi serviți în sezonul rece alături de preparatele din carne și legume, la masa de prânz sau la cină. Se aleg castraveți mici și foarte proaspeți. Se spală, se taie puțin la capete și se scurg bine de apă.
De asemenea, se pregătesc câțiva morcovi tăiați rondele, câteva frunze de țelină și, după gust, câțiva căței de usturoi. Poți încerca și ardei copți la cuptor, pentru a fi păstrați pentru iarnă.
Pentru această rețetă aveți nevoie de castraveţi cornichon, ceapă galbenă, căţei de usturoi, morcov, boabe de piper, boabe de muştar, seminţe de mărar. Iar pentru murat un borcan 800 gr și 1 linguriţă sare murături, 1 linguriţă zahăr, 100 ml oţet, apă în completare.
Se așază castraveții în borcane de 800 gr, cu ceapa tăiată solzișori, morcovii tăiați rondele și cățeii usturoi. În fiecare borcan adaugă 1 linguriță sare de murături, 1 linguriță zahăr, boabe de piper, boabe de muștar și semințe de mărar. Peste ingredientele din borcan toarnă 100 ml oțet și apă, însă nu cât să umple complet borcanul.
Pune capacele cât mai bine și fierbe borcanele la bain marie pentru 20 de minute din momentul în care apa începe să fiarbă. După cele 20 de minute, stinge focul, dar lasă borcanele în apă până când se răcesc complet, apoi depozitează borcanele de castraveți murați în oțet.
Greșelile pe care toată lumea le face când prepară murăturile
Murăturile sunt o metodă interculturală de conservare a alimentelorcare datează din jurul anilor 2030 î.Hr. Ca o modalitate de a extinde proviziile de hrană prin ierni reci, murarea este pur și simplu metoda de a păstra legumele într-o saramură făcută din oțet, apă și sare.
Un castravete murat corect este ușor crocant la exterior, dar cu o pulpă moale, flexibilă și profund infuzată cu ierburi adăugate și condimente, precum mărar. Deși nu ar trebui să fii intimidat de munca implicată și poți fi sigur că rezultatele delicioase merită efortul, detaliile contează atunci când vine vorba de murat. Așadar, înainte de a vă prepara prima saramură, asigurați-vă că nu treceți prin aceste grețeli ușor de ratat. Iată ce greșeli să nu faci atunci când faci pastă de năut cu usturoi.
Dacă vrei să adaugi sare iodată, de mare sau Kosher, atunci oprește-te. Deși ar putea adăuga aromă și sunt grozave la gătit, sărurile obișnuite de masă nu vor face față atunci când vine vorba de murat.
Cel mai bine este să folosiți în mod specific sare pentru murături, numite pe etichete și „sare pentru conservare”. Acest tip de sare este o clorură de soiu pură, fără aditivi și este suficient de fină pentru a se dizolva rapid și complet în apă, fiind perfectă pentru o rețetă simplă de castraveți în oțet.