Prima pagină » Culinar » Rețeta secretă de aripioare ca la KFC a fost devoalată. Care sunt cele 11 condimente folosite

Rețeta secretă de aripioare ca la KFC a fost devoalată. Care sunt cele 11 condimente folosite

26 oct. 2023, 13:55,
în Culinar

De-a lungul anilor, fanii puiului crispy de la KFC au încercat să descifreze care anume sunt cele 11 plante aromatice și mirodenii secrete din rețeta care creează dependență. Pentru mulți, nu este doar o chestiune de recreare a rețetei, ci despre a redescoperi gustul care le-a definit copilăria. Alții își doresc pur și simplu să aibă parte de gustul rețetei de la KFC așa cum era în vremurile bune, când bucățile de pui erau mai mari, mai crocante și mai accesibile ca preț.

Dar, iată că nepotul Colonelului Sanders (fondatorul KFC) a dezvăluit rețeta veche pe care răposatul o avea într-un caiet de rețete, și anume puiul crocant cu 11 mirodenii. Lucrul uimitor la acest mix condimentat și aromat este că nu merge doar bine cu puiul, ci se potrivește de minune cu multe alte feluri de mâncare. Imaginează-ți toate posibilitățile, cum ar un file de vită uns cu acest amestec de condimente sau un pui întreg la cuptor! Acum poți recrea aripioarele de pui chiar în bucătăria proprie.

Cum să prepari aripioare ca la KFC (Kentucky Fried Chicken)

Cumpără aripioare de pui porționate, sau, poți să porționezi chiar tu un pui întreg pentru a folosi și pieptul sau copănelele. Prima data va trebuie să îți organizezi toate ingredientele necesare, și anume un kilogram de aripioare, 2/3 linguriță sare, 1/2 linguriță frunze de cimbru uscate, 1/2 linguriță frunze de busuioc uscate, 1/3 linguriță frunze de oregano uscate, 1 lingură sare cu țelină, 1 lingură piper negru măcinat, 1 lingură pudră de muștar uscat, 4 lingurițe boia de ardei, 2 linguri sare cu usturoi, 1 lingură ghimbir măcinat, 3 lingurițe piper alb măcinat, 2 lingurițe pudră de legume (opțional), 2 căni de făină albă de grâu, 1 cană de lapte bătut sau sana, 1 ou mare.

Amestecă toate mirodeniile într-un procesor de alimente și pulsează până obții un praf fin, sau pisează-le într-un mojar. Adaugă mirodeniile într-un castron mare împreună cu făina, și amestecă bine.
Într-un al doilea castron mare, amestecă foarte bine laptele bătut și oul. Înmoaie bucățile de pui în acest amestec, înfășoară castronul cu folie de plastic și lasă la marinat timp de 20-30 de minute.

Cum să prăjești aripioarele pentru a ieși crocante

După acest timp, așează bucățile de pui pe un grilaj și lasă excesul de marinadă să se scurgă. Tapetează fiecare bucată cu făina condimentată și apoi plasează-le pe o altă tavă. După ce ai terminat, lasă-le să se odihnească încă 20-30 de minute la temperatura camerei.

Într-o oală mare, încălzește uleiul la 180 de grade Celsius. Nu umple oala cu ulei până la vârf, ci lasă aproximativ 13 centmetri spațiu. Odată ce uleiul s-a încălzit, prăjește aripioarele în loturi de 3-4 bucăți pentru 15-18 minute. Scoate puiul crocant din ulei și lasă-l să se scurgă pe un grilaj metalic. Servește-l cald alături de cartofi prăjiți și salată coleslaw.

Acum că secretul celor 11 plante aromatice și mirodenii de la KFC a fost dezvăluit, poți prepara și tu acasă aripioare ca la KFC. Delicios și aromat, acest amestec de condimente pot fi foloste pentru multe alte preparate din carne sau legume!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *