Prima pagină » Culinar » Rețetă savuroasă de pastă de pește proaspăt. Care sunt ingredientele de care ai nevoie și cum se prepară

Rețetă savuroasă de pastă de pește proaspăt. Care sunt ingredientele de care ai nevoie și cum se prepară

10 iun. 2022, 15:38,
în Culinar

O rețetă savuroasă de pastă de pește proaspăt este tot ce ai nevoie, atunci când te pregătești să îți impresionezi musafirii. Se prepară ușor, din doar câteva ingrediente și are un gust deosebit.

Pasta de pește proaspăt este ideală pentru sandvișuri sau aperitive. Iese fină și delicioasă, fie că este preparată din pește fiert, gătit la cuptor sau pe grătar.

Rețeta se prepară în aproximativ două ore și este ușor de realizat. Nu ai nevoie de abilități excepționale de gospodină pentru a fi făcută, deoarece gustul este garantat. Acest preparat diferă la textură și gust de zacusca de pește și se păstrează pentru trei sau patru zile la frigider.

Dacă îndrăgești rețetele cu pește, încearcă și friptura de pește la cuptor sau ciorba de pește lipovenească.

Spor la gătit!

Rețetă savuroasă de pastă de pește proaspăt: Ingrediente și mod de preparare

Pentru această rețetă ai nevoie de: 500 de grame de pește proaspăt (ton, macrou, somon, sturion, crap, novac sau sardine), o ceapă mică, o jumătate de ardei gras, o lingură de ulei, 50 de grame de unt, sare și piper (după gust) și o linguriță de suc de lămâie. Poți folosi și pește de la conservă, în ulei sau în suc propriu (se scurge bine și se folosește doar peștele).

Dacă folosești pește proaspăt, pune-l la fiert cu puțină sare, o frunză de dafin și o lingură de oțet. Nu ai nevoie de multă apă, ci doar cât să acopere peștele. Se lasă aproximativ 20 de minute să fiarbă, se spumează, se scoate din apă și se lasă la răcit. Apoi, se scot oasele peștelui.

Între timp, taie cubulețe ceapa și ardeiul iute și călește-le cu o lingură de ulei și puțină apă, până când se înmoaie. Oprește focul și lasă totul la răcit.

Pasul următor este să pui în blender peștele, legumele și untul și să le mixezi. Vei obține o pastă fină și delicioasă. În cazul în care nu ai blender, dă ingredientele prin mașina de tocat, după care adaugă untul moale.

În final, condimentează cu sare și piper și adaugă o linguriță de suc de lămâie, pentru ca pasta să aibă un gust ușor acrișor și să nu fie grețoasă.

Dacă ții post, poți folosi, în loc de unt, două sau trei linguri de ulei și amestecă bine, până când obții o pastă fină.

pastă de pește pe pâine și un borcan cu pastă de pește

Poți folosi și pește de la conservă, în ulei sau în suc propriu (se scurge bine și se folosește doar peștele).

Cum se servește pasta de pește proaspăt?

Pasta de pește poate fi folosită în sandvișuri sau poate fi așezată pe cubulețe de pâine, felii de castravete, de ardei, lămâie sau pe biscuiți sărați. De asemenea, cu această pastă, se pot face și ouă umplute.

Pasta de pește nu rezistă mai mult de trei sau patru zile la frigider, astfel că ar fi bine să o consumi repede. Însă, dacă vrei să te bucuri de ea mai mult timp, o poți pune în borcane de 200-300 de grame și să o sterilizezi timp de aproximativ 45 de minute, din momentul în care apa a dat în clocot. Lasă-le în apă până a doua zi, apoi șterge-le și depozitează-le în cămară. În acest fel, pasta va rezista și câteva luni.

Poftă bună!

ouă umplute cu pastă de pește

Pasta de pește poate fi folosită în sandvișuri sau poate fi așezată pe cubulețe de pâine, felii de castravete, de ardei, lămâie sau pe biscuiți sărați. De asemenea, cu această pastă, se pot face și ouă umplute.

Rețeta, inspirată de Gina Bradea, poate fi găsită pe pofta-buna.com.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *