Prima pagină » Culinar » Rețetă salam biscuiți – 1 kg biscuit: Gustul copilăriei la tine în bucătărie

Rețetă salam biscuiți – 1 kg biscuit: Gustul copilăriei la tine în bucătărie

06 ian. 2022, 13:21,
BZI.ro, în Culinar

Atunci când nepoții erau dornici de ceva dulce, bunica le pregătea după o rețeta specială, salam de biscuiți – 1 kg biscuit. După rețeta bunicii, ea pregătea cel mai aromat și gustos salam de biscuiți. Acesta era preferatul nepoților, fiind și foarte ușor de făcut.

Salamul copilăriei nu era pregătit cu lapte, acesta era făcut cu ajutorul unor ingrediente simple, aflate la îndemâna oricui. Pentru a obține un salam extrem de bun pentru nepoței, bunica pregătea și un sirop special de zahăr. Cu ajutorul acestuia, ea reușea să lege foarte bine biscuiții între ei. Acest sirop este extrem de important dacă dorești să obții un salam de biscuiți care va rezista o perioadă mai lungă.

o felie de salam de biscuiti

În cazurile în care bunica pregătea salamul de biscuiți pentru masa de sărbătoare, ea adăuga și 100 ml de rom

Secretele bunicii pentru a găti cel mai aromat salam de biscuiți

Pentru a pregăti salamul de biscuiți, bunica folosea doar un singur kilogram de biscuiți. Bunica împărțea în egală măsură biscuiții. Ulterior, o parte dintre aceștia, ea îi mărunțea foarte bine, iar cealaltă parte ea îi rupea în bucăți mai mari.

Pentru a obține un salam de biscuiți care să se păstreze întreg atunci când este tăiat, bunica folosea un sirop special. Pentru pregătirea acestuia, bunica folosea o serie de secrete știute doar de ea. Pentru a obține un sirop perfect ea dizolva zahărul în apă. Ulterior, acesta era pus de bunica la foc încet, fiind lăsat să fiarbă.

Pentru a aromatiza un pic sucul pentru salam, bunica folosea coajă de lămâie și puțină scorțișoară. Acestea erau adăugate în momentul în care sucul dădea în clocot. La fel ca și în cazul biscuiților moi pe care bunica îi pregătea în fiecare vacanță, scorțișoara oferea salamului de biscuiți un gust special.

În cazurile în care bunica pregătea salamul de biscuiți pentru masa de sărbătoare, ea adăuga și 100 ml de rom. De asemenea, pentru aromatizarea siropului pentru salam, ea folosea uneori și vanilie sau lichior de migdale.

mai multe felii taita de salam de bisuciti pe o farfurie langa mai multe salamuri intregi

Pentru a aromatiza un pic sucul pentru salam, bunica folosea coajă de lămâie și puțină scorțișoară

Rețetă salam biscuiți – 1 kg biscuit: Cum pregătea bunica compoziția pentru desert

Pentru pregătirea celui mai excelent desert pentru nepoți, bunica tăia mărunt ingredientele. Astfel, la 500 g de biscuiți, bunica adăuga 300 g de unt și pentru umplutura salamului ea folosea dulceață de vișine sau fructe confiate. Uneori, bunica jongla cu ingredientele, folosind nuci adunate toamna din nucul din curte sau alte fructe proaspete din grădină.

După ce bunica amesteca toate ingredientele necesare pentru salamul de biscuiți, ea turna siropul peste biscuiți. Aceștia trebuiau amestecați foarte bine, după care ea adăuga și alte ingrediente. De asemenea, cacao era nelipsită din rețeta bunicii, aceasta oferea salamului un gust special și o culoare deosebită desertului. Ultimul ingredient pe care îl adăuga bunica în amestecul pregătit era untul. Ea era extrem de atentă ca untul să fie folosit doar într-o formă moale, la temperatura camerei. Acesta era amestecat cu restul ingredientelor până se omogeniza foarte bine.

Un ultim pas făcut de bunica pentru pregătirea salamului era adăugarea biscuiților rămași. Bucățile mai mari pregătite de bunica anterior, ea le încorpora în amestecul pregătit, distribuind în mod egal, biscuiții.

mai multe felii taita de salam de bisuciti pe o farfurie

Pentru a obține un salam de biscuiți care să se păstreze întreg atunci când este tăiat, bunica folosea un sirop special

Cum modela și servea bunica salamul de biscuiți

Bunică atrăgea o atenție deosebită modelării salamului de biscuiți. Acesta trebuia suficient de bine strâns pentru a nu se rupe la tăiere. De asemenea, în ajutor îi era și folia transparentă pe care o folosea pentru a lipi salamul. Bunica rula cu mânuțele ei salamul, dându-i formă.

Din moment ce acesta stătea la rece și reușea să se prindă suficient de bine, bunica îl decora cu fulgi de cocos. Această rețetă a bunicii este una foarte ușoară și rapidă. De asemenea, nu necesită prea multe ingrediente și cheltuieli.

Pentru a pregăti după rețeta bunicii, rețetă salam biscuiți – 1 kg biscuit, trebuie să respecți doar câțiva pași extrem de simpli. De asemenea, secretele bunicii te vor ajuta să obții unul dintre cele mai bune deserturi pentru nepoți sau pentru copiii tăi.

mai multe felii de salam de biscuiti pe o farfurie

Pentru a pregăti salamul de biscuiți, bunica folosea doar un singur kilogram de biscuiți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *