Prima pagină » Culinar » Rețeta pentru tobă de casă în sticlă. Trucul secret pe care nu multe gospodine îl folosesc

Rețeta pentru tobă de casă în sticlă. Trucul secret pe care nu multe gospodine îl folosesc

07 nov. 2024, 13:24,
Redacția BZI în Culinar

Rețeta pentru tobă de casă în sticlă se numără printre preparatele tradiționale care nu lipsesc de pe mesele românilor de sărbători. Acest preparat nu necesită multă experiență, ci doar răbdare, proporții potrivite de ingrediente și folosirea unui truc secret pe care nu multe gospodine îl folosesc atunci când pregătesc acest preparat tradițional.

Acum există o alternativă la membrana pentru tobă și anume sticla de plastic. Cu ajutorul acesteia, feliile de tobă vor fi perfect rotunde. Pentru varianta clasică se folosesc mațe sau stomac de porc care sunt umplute cu carne, organe și șorici fierte cu condimente.

Rețeta pentru tobă de casă în sticlă

Toba de casă nu lipsește de pe platourile cu aperitive pentru mesele de sărbători. Amestecul de carne, organe și șorici aduce o bogăție de gusturi, de arome și texturi unice. Niciun alt preparat nu îți aduce o așa diversitate la fiecare mușcătură.

Dacă vrei să o prepari în casă pentru a o personaliza după preferințele tale o poți atât în mațe sau stomac de porc, respectând rețeta tradițională, dar și în sticlă. Gustul va fi un pic diferit, pentru că și membrana tobei aduce un plus de aromă. Însă dacă nu ai la îndemână decât o sticlă de plastic, folosește-o cu încredere.

Odată ce toba este gata poate fi servită cu o mulțime de sosuri. Muștarul este o alegere clasică, poate fi obișnuit, muștar de dijon sau muștar cu semințe întregi, oferind un gust ușor picant și acru care se potrivește bine cu gustul bogat al tobei.

Hreanul proaspăt sau sosul de hrean oferă un gust intens și picant. Sosurile ușoare pe bază de iaurt sau smântână, precum tzatziki sau sosul de iaurt cu castraveți, pot oferi un echilibru plăcut între aciditate și prospețime pentru a însoți gustul dens al tobei.

Așadar, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 500 gr pulpă de porc, 2 urechi de porc, 2 bucăți de limbă de porc, 2 rinichi de porc, 200 gr șorici, 2 bucăți de rasol de porc, 2 cele mari, 3 căței de usturoi, 4 foi de dafin, cimbru, piper, sare, 2 lingurițe de pudră de usturoi, boia de ardei.

Indicații de preparare

Primul pas constă în fierberea cărnii de porc și organelelor în apă cu condimente, precum ceapă, usturoi, foi de dafin, cimbru, piper, sare, până când sunt complet fierte și moi.

Se separă carnea de oase și se mărunțește, la fel se procedează și cu organele și cu urechile de porc. Zeama în care au fiert se strecoară și se lasă deoparte. După ce se răcește se culege grăsimea de deasupra cu o spumieră.

Se ia o sticlă de plastic de 2 litri căreia i se taie partea de sus astfel încât să se poată pune cu ușurință carnea. Se pun bucățile de carne și de organe, apoi se toarnă zeama în care acestea au fiert. Dacă mai este neovie, se repetă operațiunea cu o altă sticlă până când nu mai rămân ingrediente.

Se acoperă sticlele în folie de aluminiu și se dau la rece până când se întărește compoziția, apoi se taie ușor sticla și se scoate toba. Se învelește în folie alimentară și se servește. La prepararea tobei, se folosește o combinație de carne de proc, organe și șorici, astfel încât să obții o textură și gust bogat. Raportul dintre acestea ține de preferințele personale.

Carnea de porc cu grăsime este una dintre componentele principale din rețeta de tobă de casă în sticlă și adaugă un gust bogat și o textură suculentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
13 ianuarie 2025
13 ianuarie 2025