Tagliata de vită este un preparat foarte rafinat, ce pune în valoare mușchiul de vită, care este gătit până când devine suculent și fraged.
Carnea trebuie prăjită pentru a obține o crustă crocantă, apoi tăiată în felii subțiri, pentru a obține o textură perfectă și atrăgătoare, ce va fi servită alături de alte alimente delicioase.
Iată cum poți prepara tagliata de vită
Pentru această rețetă vei avea nevoie 300 grame de mușchi de vită, de 60 grame de rucola, de 100 grame de roșii cherry, de 50 grame de brânză Grana, de 20 ml de oțet balsamic, de 25 ml de ulei de măsline, de sare și de piper proaspăt măcinat.
Primul pas este să scoți carnea din frigider și din ambalaj cu minim o oră înainte de a fi pregătită, astfel încât să obții o carne fragedă și crustă. Carnea trebuie să aibă până în 2 cm de grosime, pentru a fi gătită foarte bine.
Se pune tigaia la încins, apoi se unge foarte bine carnea cu uleiul de măsline, se sărează și se macină piper proaspăt pe deasupra. Se pune carnea în tigaia încinsă foarte bine pentru aproximativ 2,5 minute pe o față și 2 minute pe cealaltă față. Se scoate apoi carnea pe un tocător de lemn, fără să o înțepi.
Se lasă carnea la odihnit pentru aproximativ 10 minute, astfel încât fibrele să se redestindă și sucurile să se distribuie în mod uniform, ca să obținem o carne fragedă. Pune apoi un pat gros de rucola pe farfurie, roșiile cherry tăiate și sărate. După cele 10 minute, se taie carnea în felii subțiri și lungi, apoi se așează pe patul făcut din legume. Se pun pe deasupra fulgi de brânză Grana și oțet balsamic de bună calitate.
Trucuri pentru o carne perfectă
Din acest ingredient se pot prepara foarte multe feluri de mâncare gustoase și rafinate, însă fiind un tip mai pretențios de carne, este necesar să cunoști câteva trucuri.
Dacă vrei să gătești acest tip de carne, trebuie să alegi întotdeauna tipul adecvat fiecărui preparat. Pentru o friptură delicioasă la grătar, trebuie să alegem un tip de carne marmorat, ce este străbătut de puțină de grăsime, pentru frăgezime și savoare.
Acest tip de carne trebuie gătită mereu la temperatura camerei, iar pentru a obține un preparat foarte fraged, o soluție ideală o reprezintă marinarea. De asemenea, acest tip de carne nu trebuie gătit mult și trebuie neapărat lasată la odihnit în jur de 10-15 minute, pentru a fi gustoasă.
În timpul gătirii, nu trebuie în niciun caz să fie înțepată cu furculița, deoarece sucurile din interior se vor scurge și nu va mai avea același gust. Modul în care se taie carnea este la fel de important ca cel în care se prepară. Regula pentru obținerea unei bucăți de carne cât mai savuroase și fragede depinde de tăierea sa în direcția opusă fibrelor, astfel încât fibrele să o păstreze suculentă.
Din cotletul cu os sau din antricot se poate obține unul dintre cele mai fragede și gustoase preparate de vită.
Rețeta pentru tagliata de vită este ideală pentru o ocazie specială sau pentru zilele când vrei să mânânci un preparat deosebit.