Prima pagină » Culinar » Rețetă pentru tagliata de vită – Preparatul rafinat care te va face să te simți ca la un restaurant, chiar din propria casă

Rețetă pentru tagliata de vită – Preparatul rafinat care te va face să te simți ca la un restaurant, chiar din propria casă

03 apr. 2025, 14:06,
în Culinar

Tagliata de vită este un preparat foarte rafinat, ce pune în valoare mușchiul de vită, care este gătit până când devine suculent și fraged.

Carnea trebuie prăjită pentru a obține o crustă crocantă, apoi tăiată în felii subțiri, pentru a obține o textură perfectă și atrăgătoare, ce va fi servită alături de alte alimente delicioase.

Iată cum poți prepara tagliata de vită

Pentru această rețetă vei avea nevoie 300 grame de mușchi de vită, de 60 grame de rucola, de 100 grame de roșii cherry, de 50 grame de brânză Grana, de 20 ml de oțet balsamic, de 25 ml de ulei de măsline, de sare și de piper proaspăt măcinat.

Primul pas este să scoți carnea din frigider și din ambalaj cu minim o oră înainte de a fi pregătită, astfel încât să obții o carne fragedă și crustă. Carnea trebuie să aibă până în 2 cm de grosime, pentru a fi gătită foarte bine.

Se pune tigaia la încins, apoi se unge foarte bine carnea cu uleiul de măsline, se sărează și se macină piper proaspăt pe deasupra. Se pune carnea în tigaia încinsă foarte bine pentru aproximativ 2,5 minute pe o față și 2 minute pe cealaltă față. Se scoate apoi carnea pe un tocător de lemn, fără să o înțepi.

Se lasă carnea la odihnit pentru aproximativ 10 minute, astfel încât fibrele să se redestindă și sucurile să se distribuie în mod uniform, ca să obținem o carne fragedă. Pune apoi un pat gros de rucola pe farfurie, roșiile cherry tăiate și sărate. După cele 10 minute, se taie carnea în felii subțiri și lungi, apoi se așează pe patul făcut din legume. Se pun pe deasupra fulgi de brânză Grana și oțet balsamic de bună calitate.

Trucuri pentru o carne perfectă

Din acest ingredient se pot prepara foarte multe feluri de mâncare gustoase și rafinate, însă fiind un tip mai pretențios de carne, este necesar să cunoști câteva trucuri.

Dacă vrei să gătești acest tip de carne, trebuie să alegi întotdeauna tipul adecvat fiecărui preparat. Pentru o friptură delicioasă la grătar, trebuie să alegem un tip de carne marmorat, ce este străbătut de puțină de grăsime, pentru frăgezime și savoare.

Acest tip de carne trebuie gătită mereu la temperatura camerei, iar pentru a obține un preparat foarte fraged, o soluție ideală o reprezintă marinarea. De asemenea, acest tip de carne nu trebuie gătit mult și trebuie neapărat lasată la odihnit în jur de 10-15 minute, pentru a fi gustoasă.

În timpul gătirii, nu trebuie în niciun caz să fie înțepată cu furculița, deoarece sucurile din interior se vor scurge și nu va mai avea același gust. Modul în care se taie carnea este la fel de important ca cel în care se prepară. Regula pentru obținerea unei bucăți de carne cât mai savuroase și fragede depinde de tăierea sa în direcția opusă fibrelor, astfel încât fibrele să o păstreze suculentă.

Din cotletul cu os sau din antricot se poate obține unul dintre cele mai fragede și gustoase preparate de vită.

Rețeta pentru tagliata de vită este ideală pentru o ocazie specială sau pentru zilele când vrei să mânânci un preparat deosebit.

Bugetul.ro
Recalculare de urgență pentru 5 milioane de pensionari! Se întâmplă pe 15 iulie la CNPP, este ordin clar de la ministrul Muncii
redactia.ro
Ce șanse are Mihaela Rădulescu să moștenească averea uriașă lui Felix Baumgartner 
Bugetul.ro
Omul lui Klaus Iohannis a devenit noul președinte CCR. Cine este judecătoarea Simina Tănăsescu, succesoarea controversatului Marian Enache
a1.ro
Prima reacție a Mihaelei Rădulescu după moartea iubitului ei, Felix Baumgartner. Ce mesaj dureros a publicat în mediul online
Playtech.ro
Semnul făcut de Elena Udrea la ieşirea din penitenciar analizat abia acum! Mesajul este clar, nu este prima oară când face asta
observatornews.ro
Un adolescent de 14 ani și-a înjunghiat mortal cumnatul în plină stradă, în Brăila: "Ei sunt mai certăreţi"
Playsport.ro
Camera de filmat instalată de Felix Baumgartner, vinovată de moartea parașutistului? Detaliul care schimbă...
Evz.ro
Rețete de înghețată preparate în casă. Mai gustoasă și mai sănătoasă decât în comerț
realitatea.net
Creșterile salariale de la începutul anului, anulate de austeritatea lui Bolojan. Câți bani pierd 1,8 milioane de angajați: calcule BNS - VIDEO
SportpeSurse
Cătălin Drulă, noul primar al Bucureștiului. Succesorul lui Nicușor Dan a fost deja decis
Playtech.ro
Meteorologii au anunţat cum va fi vremea în august. Vin suprize mari în ultima lună de vară
Dailybusiness.ro
Ce a putut să găsească Piedone la câteva restaurante de pe litoral. ANPC le-a suspendat activitatea pe loc: „A înflorit salcâmul în bucătărie”
RomaniaTV
Incendiu violent la mall, peste 60 de persoane au murit. Imagini terribile de la locul tragediei FOTO şi VIDEO
stiriromania.ro
Alex Marcu, sfâșiat de durere lângă sicriul Teodorei. Bărbatul își ia adio de la soție cu râuri de lacrimi
RomaniaTV
VIDEO: Mihaela Rădulescu a filmat săritura iubitului cu parapanta: Ăsta este Felix Baumgartner!
redactia.ro
De ce a murit, de fapt, Felix Baumgartner
ego.ro
Știați că Alin Gălățescu are o fiică? Iată ce relație are cu ea și cu mama ei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
19 iulie 2025
19 iulie 2025