Prima pagină » Culinar » Rețetă pentru tagliata de vită – Preparatul rafinat care te va face să te simți ca la un restaurant, chiar din propria casă

Rețetă pentru tagliata de vită – Preparatul rafinat care te va face să te simți ca la un restaurant, chiar din propria casă

03 apr. 2025, 14:06,
în Culinar

Tagliata de vită este un preparat foarte rafinat, ce pune în valoare mușchiul de vită, care este gătit până când devine suculent și fraged.

Carnea trebuie prăjită pentru a obține o crustă crocantă, apoi tăiată în felii subțiri, pentru a obține o textură perfectă și atrăgătoare, ce va fi servită alături de alte alimente delicioase.

Iată cum poți prepara tagliata de vită

Pentru această rețetă vei avea nevoie 300 grame de mușchi de vită, de 60 grame de rucola, de 100 grame de roșii cherry, de 50 grame de brânză Grana, de 20 ml de oțet balsamic, de 25 ml de ulei de măsline, de sare și de piper proaspăt măcinat.

Primul pas este să scoți carnea din frigider și din ambalaj cu minim o oră înainte de a fi pregătită, astfel încât să obții o carne fragedă și crustă. Carnea trebuie să aibă până în 2 cm de grosime, pentru a fi gătită foarte bine.

Se pune tigaia la încins, apoi se unge foarte bine carnea cu uleiul de măsline, se sărează și se macină piper proaspăt pe deasupra. Se pune carnea în tigaia încinsă foarte bine pentru aproximativ 2,5 minute pe o față și 2 minute pe cealaltă față. Se scoate apoi carnea pe un tocător de lemn, fără să o înțepi.

Se lasă carnea la odihnit pentru aproximativ 10 minute, astfel încât fibrele să se redestindă și sucurile să se distribuie în mod uniform, ca să obținem o carne fragedă. Pune apoi un pat gros de rucola pe farfurie, roșiile cherry tăiate și sărate. După cele 10 minute, se taie carnea în felii subțiri și lungi, apoi se așează pe patul făcut din legume. Se pun pe deasupra fulgi de brânză Grana și oțet balsamic de bună calitate.

Trucuri pentru o carne perfectă

Din acest ingredient se pot prepara foarte multe feluri de mâncare gustoase și rafinate, însă fiind un tip mai pretențios de carne, este necesar să cunoști câteva trucuri.

Dacă vrei să gătești acest tip de carne, trebuie să alegi întotdeauna tipul adecvat fiecărui preparat. Pentru o friptură delicioasă la grătar, trebuie să alegem un tip de carne marmorat, ce este străbătut de puțină de grăsime, pentru frăgezime și savoare.

Acest tip de carne trebuie gătită mereu la temperatura camerei, iar pentru a obține un preparat foarte fraged, o soluție ideală o reprezintă marinarea. De asemenea, acest tip de carne nu trebuie gătit mult și trebuie neapărat lasată la odihnit în jur de 10-15 minute, pentru a fi gustoasă.

În timpul gătirii, nu trebuie în niciun caz să fie înțepată cu furculița, deoarece sucurile din interior se vor scurge și nu va mai avea același gust. Modul în care se taie carnea este la fel de important ca cel în care se prepară. Regula pentru obținerea unei bucăți de carne cât mai savuroase și fragede depinde de tăierea sa în direcția opusă fibrelor, astfel încât fibrele să o păstreze suculentă.

Din cotletul cu os sau din antricot se poate obține unul dintre cele mai fragede și gustoase preparate de vită.

Rețeta pentru tagliata de vită este ideală pentru o ocazie specială sau pentru zilele când vrei să mânânci un preparat deosebit.

Bugetul.ro
Bulgaria, umilință supremă pentru România! Țara noastră a fost exclusă definitiv din programul Visa Waiver, însă vecinii din sud vor avea acces neîngrădit peste Ocean
redactia.ro
Cine e miliardarul care a murit la polo după ce a înghițit o albină
Bugetul.ro
Adio, Parcul IOR din București în actuala formă! Primarul Robert Negoiță vrea să transforme locul de recreere din Sectorul 3 într-o oază modernă
a1.ro
Delia, ipostaza incendiară în care artista se lasă fotografiată foarte rar. Ce imagini a postat din vacanță pe rețelele sociale
Playtech.ro
Ţara în care româna este limbă oficială. Este vorbită de mulţi cetăţeni
observatornews.ro
HARTĂ. Cod galben de caniculă în jumătate din ţară şi în Capitală
Playsport.ro
De ce spune o jurnalistă celebră din SUA că după ce a vizitat toată Europa s-ar întoarce doar în Bucureşti şi...
Evz.ro
Ion Iliescu. Anunțul făcut de medici
realitatea.net
Românii au găsit o nouă metodă de a păcăli aparatele de reciclare. Reușesc să obțină o grămadă de bani cu un singur pahar de plastic
SportpeSurse
EXCLUSIV Imagini devastatoare cu casa părintească a lui Ion Țiriac din Brașov. Locuința a ajuns o dărăpănătură în care colcăie șobolanii. Primarul orașului face declarații tulburătoare despre miliardar: ““Nu l-a interesat niciodată”
Playtech.ro
Ce este sporul de antenă şi cine beneficiază de bani în plus la salariu? Cuantumul poate ajunge la 15% din brut
Dailybusiness.ro
Câți bani a câștigat Cristela în 2024. Cu ce afaceri se ocupă soția lui Călin Georgescu
RomaniaTV
Nicuşor Dan, mesaj important pentru români înaintea desemnării premierului
stiriromania.ro
Alex Marcu, sfâșiat de durere lângă sicriul Teodorei. Bărbatul își ia adio de la soție cu râuri de lacrimi
RomaniaTV
Nicuşor Dan, mesaj important pentru români înaintea desemnării premierului
redactia.ro
Un nou accident aviatic în India. Nu există supraviețuitori
ego.ro
Am aflat secretul teribil al soacrei mele, iar acum nu știu ce să fac! Cum aș putea să îi spun soțului așa ceva!?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`