Prima pagină » Cancan » Rețeta pentru „supa din cuib de pasăre” de la Asia Express. Este cunoscută drept cea mai scumpă din lume

Rețeta pentru „supa din cuib de pasăre” de la Asia Express. Este cunoscută drept cea mai scumpă din lume

09 oct. 2024, 09:52,
Radu Vasiluță în Cancan

Multă lume este curioasă să afle rețeta pentru „supa din cuib de pasăre”, care a apărut în ultima ediție de la Asia Express. Acest preparat este cunoscut drept una dintre cele mai luxoase delicatese din gastronomia asiatică. Nu în ultimul rând, „supa din cuib de pasăre” mai poartă denumirea și de „aur alb”.

În episodul difuzat pe 7 octombrie 2024, al emisiunii Asia Express, concurenții au fost „provocați” să treacă de una dintre cele mai dificile probe de până acum: să mănânce „supa din cuib de pasăre”. Această delicatesă este cunoscută drept cea mai scumpă supă din lume, potrivit Cancan!

Ce este de fapt această mâncare

Începem prin a spune că în cultura culinară chineză, supa din cuib de pasăre este un preparat extrem de valoros și apreciat, cunoscut pentru proprietățile sale nutritive, dar și pentru beneficiile pentru sănătate. Aceasta este făcută din cuiburile unei specii de lăstun-mare, care le construiește din salivă.

Recoltarea nu este una ușoară, asta pentru că sunt situație pe pereții stâncoși din peșterile din sud-estul Asiei, iar culegătorii sunt nevoiți să se urce pe scări de bambus pentru a ajunge la ele. După ce au fost recoltate, cuiburile trec printr-un proces și mai greu. Prețul lor poate ajunge chiar și la câteva mii de dolari per kilogram. Acest preparat mai este cunoscut, de asemenea, sub denumirea de „aur alb”.

Rețeta pentru „supa din cuib de pasăre” de la Asia Express

Pentru a prepara această supă specială, cuiburile trebuie mai întâi curățate atent, deoarece trebuie eliminate orice impurități. Acest proces implică înmuierea lor în apă pentru câteva ore sau chiar lăsate peste noapte, până când își măresc volumul și devin mai moi.

După ce s-au înmuiat, cuiburile se pun la fiert la foc mic într-un vas cu 1,5 litri de apă purificată, timp de două ore. Pe măsură ce fierb, respectivele cuiburi capătă o consistență gelatinoasă. Pentru varianta dulce, specifică bucătăriei din regiunea Canton, se adaugă zahăr rock în timpul fierberii.

Pentru versiunea sărată, se pot încorpora albușuri de ou bătute ușor, care formează fire subțiri de ou în supă. De asemenea, gustul poate fi ajustat cu puțină sare. Servirea supei din cuib de pasăre este simplă, dar sofisticată, fiind adesea garnisită cu felii subțiri de ghimbir sau frunze proaspete de coriandru, care îi vor da o aromă subtilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`