Rețeta pentru spanac cu ou este o combinație delicioasă și sănătoasă, perfectă pentru un mic dejun sau prânz sățios și hrănitor. Este ușor de pregătit și poate fi personalizat după gusturile tale, fiind o rețetă foarte simplă și gustoasă.
Spanacul cu ou este un fel de mâncare pentru micul dejun inspirat din bucătăria turcească, ce conține în principal ceapă, roșii, spanac și ouă gătite încet, acoperite cu o ploaie generoasă de unt topit și condimente. O felie simplă de pâine proaspătă și o mână mică de măsline asigură un început delicios și consistent al zile.
Rețeta pentru spanac cu ou
Spanacul și ouăle sunt două ingrediente nutritive, bogate în proteine, fier și vitamine. Spanacul este, de asemenea, o sursă excelentă de antioxidanți și fibre. Ouăle cu spanac pot fi servite la micul dejun, dar și la prânz sau la cină. Se fac repede și cât se poate de ușor, din doar câteva ingrediente, și reprezintă un fel de mâncare sănătos și sățios.
Gustoase și cu un conținut scăzut de carbohidrați, ouăle cu spanac sunt ușor de personalizat. În afară de ingredientele recomandate mai jos, puteți adăuga mai multe verdețuri sau legume în tigaie, după propriile preferințe.
Astfel că, aveți nevoie de 500 gr de spanac, spălat bine și tăiar grosier, 4 ouă, 3 linguri de ulei de măsline, o ceapă, tăiată în cubulețe, o jumătate de linguriță de sare, o jumătate de linguriță de piper măcinat.
De asemenea, puteți folosi spanac congelat, cu condiția să îl decongelați mai întâi și să îl scurgeți bine. Acest sfat se aplică și pentru supa cremă de roșii. În plus, puteți stoarce o lămâie peste acest fel de mâncare înainte de servire. Spanacul și lămâia au arome ce se potrivesc foarte bine.
Pentru a da acestui preparat cu ouă și spanac o aromă mai bogată, puteți adăuga aproximativ o lingură de pastă de roșii sau una sau două roșii tocate, chiar înainte de a pune spanacul în tigaie.
Indicații de preparare
Într-o tigaie mare, încingeți uleiul de măsline la foc mediu. Adăugați ceapa și gătiți-o până când devine transparentă, timp de aproximativ cinci minute. Adăugați spanacul și asezoanți cu sare și piper negru. Gătiți-l amestecând ușor până când frunzele de spanac își reduc volumul, iar apa se evaporă.
Faceți patru găuri în amestecul de spanac atunci când acesta este suficient de fraged. Spargeți un ou în fiecare astfel de gaură. Gătiți timp de trei sau patru minute, până când albușurile se întăresc. Presărați sare și piper negru pe fiecare ouă, apoi serviți acest fel de mâncare cât timp este fierbinte.
Ca sfaturi pentru ca acest preparat să iasă cel mai bun, înainte de a adăuga ouăle în tigaie, asigurați-va că apa eliberată de spanac se evaporă. Dacă observați că mai este apă în tigaie, gătiți pentur încă cinci minute. Apoi, adăugați ouăle. Ouăle se pot mânca și cu gogoșari în sos de roșii.
Puteți folosi și spanac congelat, cu condiția de a-l decongela înainte de a-l folosi și de a-l scurge bine. Dacă doriți să faceți omletă de spanac și ouă, bateți ouăle cu puțină smântână și turnați amestecul peste spanacul din tigaie. Gătiți omleta amestecând constant. Puteți păstra acest spanac cu ou la frigider, pentru una sau două zile, într-un recipient ce se închide ermetic.