Prima pagină » Culinar » Rețetă pentru spaghete cu brânză la cuptor! Desertul copilăriei!

Rețetă pentru spaghete cu brânză la cuptor! Desertul copilăriei!

07 oct. 2024, 10:23,
Redacția BZI în Culinar

Dacă îți este dor de gustul copilăriei și de vacanțele petrecute la bunici, prepară o rețetă de spaghete cu brânză la cuptor, așa cum o pregătea bunica. E un preparat simplu, cu ingrediente puține pe care le deții, cu siguranță, în cămară sau frigider.

Dacă adese devii nostalgic și îți e dor de gusturile copilăriei, nu ezita să prepari o rețetă de spaghete cu brânză la cuptor, care cu siguranță îți va delecta papilele gustative. Nu necesită nici timp îndelungat de preparare și nici efort fizic sau cunoștințe vaste de mare cofetar sau patiser.

Rețeta pentru spaghete cu brânză la cuptor

Spaghetele cu brânză la cuptor sunt un preparat destul de popular în gastronomia românească, însă ne-am obișnuit să-l privim ca un fel de desert, deoarece, de cele mai multe ori, se fac în varianta dulce, ce include adesea o combinație de brânză, zahăr și stafide.

Principalele ingrediente ale acestui preparat sunt, evident, spaghetele și brânza. Poți folosi macaroane, dar și orice alt tip de paste ai prin cămară. De fapt, de cele mai multe ori, tendința este de a folosi paste scurte pentru această rețetă.

Nu-ți face griji, nimeni nu va refuza să mănânce doar pentru că rețeta este de „spaghete cu brânză”, iar tu nu ai avut decât penne sau fusilli la îndemână, aceeași situație ca și în clasicele spaghete cu sos de roșii.

Astfel că pentru baza desertului ai nevoie de 250 gr spaghete, 1250 ml lapte, 50 gr zahăr, 1 linguriță zahăr. Iar pentru umplutură aveți nevoie de 750 gr brânză proaspătă de vaci, 100 gr zahăr pudră cu aromă de vanilie, 30 gr zahăr tos, ¼ linguriță de sare, 3 ouă, 25 gr. Unt, puțin unt și zahăr tos pentru forma de copt.

Începe cu pregătirea ingredientelor pentru baza desertului, care necesită un timp de preparare și răcire înainte de a introducere forma de copt la cuptor. Acest preparat se poate savura simplu sau dacă adori deserturile mai dulci, poți presăra zahăr pudră pe deasupra. Sunt foarte gustoase atât ușor calde, cât și reci, de la frigider.

Mod de preparare

Mai întâi pune laptele la fiert, într-o oală cu pereți înalți. Când laptele atinge punctul de fierbere, trage oala de pe foc, adaugă sarea și zahărul și amestecă până când acestea se topesc. Lasă laptele să se tempereze 2-3 minute, apoi adăugă în el, spaghetele.

Pune spaghetele cu lapte la fiert și fierbe-le la foc mic, până când sunt hidratate, acest proces de face și la spaghetele cu sos gorgonzola. Transferă-le într-o sită și lasă-le să se scurgă. Nu este necesar să le treci prin jet de apă rece, așa cum se întâmplă în cazul rețetelor clasice de paste. Cât timp fierb spaghetele cu lapte, te poți ocupa de ingredientele pentru umplutură.

Amestecă într-un bol brânza proaspătă, bine scursă de zer, cu sarea și zahărul până se omogenizează compoziția. Adaugă untul moale și ouăle și din nou omogenizează compoziția. Pune bolul la frigider până când asamblezi desertul în forma de copt.

Pornește cuptorul la 180°C și ia o formă de copt din yena sau de ceramică și unge-i interiorul cu puțin unt moale. Presară peste stradul de unt și puțin zahăr tos. Acesta are rolul de a colora frumos desertul și pe laterale, dar îl și ajută să se desprindă bine de pe pereții vasului.

Amestecă ușor spaghetele cu compoziția de brânză și transferă amestecul în forma de copt. Toarnă peste acesta și puțin din laptele scurs de la fierberea spaghetelor și presară deasupra zahărul tos. Acesta va ajuta la caramelizarea spaghetelor la suprafață.

Pune forma cu spaghete cu brânză la cuptor pentru 35 – 40 de minute sau până când se rumenesc bine deasupra și pe margini, apoi lasă-le să se tempereze 15 – 20 de minune, apoi le poți porționa frumos și desprinde porțiile de pe pereții formei de copt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`