Puiul cu legume la tigaie este una dintre cele mai rapide și gustoase modalități de a pregăti o masă sănătoasă și echilibrată. Combinând carne suculentă cu legume proaspete, această rețetă oferă o explozie de arome și culori într-un preparat aparent simplu, dar plin de savoare.
Puiul cu legume la tigaie este un preparat versatil și hrănitor, perfect pentru prânz sau cină, atunci când vrei să savurezi ceva gustos fără să petreci prea mult timp în bucătărie. Cu o gamă largă de legume disponibile, această rețetă poate fi adaptată în funcție de preferințe sau sezon, asigurându-ți o masă colorată și sănătoasă.
Rețeta pentru pui cu legume la tigaie
Carnea de pui este alegerea perfectă pentru o mâncare gustoasă, rapidă și hrănitoare. Este tipul de carne care se pătrunde cel mai rapid, rezolvând astfel problema timpului neprietenos.
Se poate combina cu toate legumele de pe piață, dar și cu o mulțime de condimente, pentru gusturi deosebite. Poți să optezi pentru pulpe de pui, aripioare sau piept de pui în orice combinație dorești.
Această rețetă combină câteva ingrediente, preferate mai de toată lumea: bucăți de pui, ardei gras, bucăți de broccoli și dovlecei proaspeți. Se sotează totul în ulei de măsline cu un amestec de condimente aromate, iar cina este gata.
Tot ce ai mai putea face ar fi să adaugi orez sau tăiței. Sau poi mânca acest fel de mâncare simplu, așa cum este, pentru o cină sănătoasă și cu conținut scăzut de carbohidrați.
Ingredientele din această rețetă de simplă de pui cu legume la tigaie sunt ușoare și se îmbină perfect, astfel că, ai nevoie de 500 grame de piept de pui dezosat, fără piele, tăiat în bucăți de 2 cm sau pulpe de pui, 200-300 de grame de buchete de broccoli, 1 ceapă galbenă, feliată subțire, 1 dovlecel, feliat subțire și tăiat, 1 ardei gras galben, tăiat în bucăți de 2 cm, 1 ardei gras roșu, tăiat în bucățele de 2 cm, puteți folosi chiar și două linguri de zacuscă de vinete pentru un gust mai interesant, 1/2 linguriță de praf de usturoi, 1/2 linguriță de praf de ceapă, 1/2 linguriță de cimbru uscat, 1/2 linguriță de rozmarin uscat, 1/2 linguriță de boia, 1/4 până la 1/2 linguriță de pudră de chili, 60 ml de vin alb sec sau apă, 2 linguri de ulei de măsline, împărțit, sare și piper proaspăt măcinat, după gust pătrunjel proaspăt tocat, pentru ornat.
Instrucțiuni de preparare
Tăiați puiul în bucăți de cm și asezonați cu sare și piper. Într-un castron mic, amestecați pudra de usturoi, pudra de ceapă, cimbrul, rozmarinul, boiaua de ardei și pudra de chili. Luați jumătate din acest amestec de condimente și presărați-l peste pui.
Adăugați o jumătate de lingură de ulei de măsline la pui și amestecați-l pentru a se acoperi uniform. Încingeți 1 lingură de ulei de măsline într-o tigaie mare la foc mediu-mare.
Adăugați bucățile de pui în uleiul fierbinte și gătiți timp de 6 până la 8 minute sau până când se rumenesc pe toate părțile. Scoateți puiul din tigaie și lăsați-l deoparte. Asigurați-vă că îl țineți acoperit.
Puneți tigaia pe foc și turnați uleiul de măsline rămas. Adăugați ceapa în tigaie și căliți timp de 2 minute. Apoi adăugați broccoli, dovleceii și ardeii. Dacă amestecul pare puțin uscat, adăugați mai mult ulei în tigaie.
Puneți condimentele rămase peste legume, plus sare și piper și continuați să gătiți timp de 4 până la 6 minute sau până când legumele sunt fragede și crocante. Amestecați din când în când în timp ce gătiți, iar între timp puteți face și niște clătite gratinate dacă v-a mai rămas carne de pui și câteva legume.
Puneți și vinul sau apa în tigaie. Adăugați puiul și amestecați pentru a se combina și mai gătiți timp de un minut. Se ia tigaia de pe foc si se ornează puiul cu legume la tigaie cu pătrunjel, daca vă place.