Află rețeta pentru o pizza quattro formaggi delicioasă, ce va fi adorată de cei care iubesc orice tip de brânzeturi.
Acest tip de pizza este din bucătăria italiană, este acoperită cu o combinație de patru brânzeturi diferite topite împreună, fără sau cu sos de roșii.
Iată rețeta pentru pizza quattro formaggi
Pentru a prepara blatul vei avea nevoie de 300 grame de făină universală, de 9 grame de drojdie proaspătă, de 1 lingură de miere, de 4-5 linguri de ulei de măsline, de puțină sare și de 160-170 ml apă călduță. Pentru topping vei avea nevoie de 50 grame de brânză fontina rasă, de 50 grame de gorgonzola, de 50 grame de mozzarella și de 50 grame de Parmiggiano-Reggianno și de piper după gust.
Pentru aluat vei adăuga făina și drojdia proaspătă într-un bol mai mare și se amestecă încât să fie uniform distribuită drojdia. Dizolvă mierea în apa caldă și adaug-o în bolul cu făină împreună cu sarea și uleiul de măsline. Se frământă totul până când se obține un aluat omogen, apoi se pune aluatul într-un bol uns cu puțin unt, apoi se acoperă cu folie și se lasă la temperatura camerei timp de minim 4 ore, până când își dublează sau triplează volumul.
După și-a crescut volumul, se împarte în jumătate, se modelează fiecare și se întind pe o suprafață dată cu făină. Se așează după fiecare parte de aluat într-o tavă și se mai lasă la crescut pentru aproximativ 30 de minute sau o oră, apoi se adaugă ingredientele pe ea. Se lasă cuptorul la preîncălzit la 250 de grade și se lasă la copt timp de 15 minute.
Sfaturi pentru un gust perfect
Poți fi creativ și să alegi orice tip de brânzeturi îți plac și să adaugi un sos de roșii înainte să le pui, pentru un gust și mai deosebit. Trebuie să te asiguri că temperatura cuptorului este ajunsă la maxim înainte de a introduce tava, astfel încât să asiguri un proces de coacere perfect. Dacă vrei un sos anume, poți fi creativ și să alegi orice tip de sos dorești, cumpărat sau realizat de tine, pentru o experiență unică.
Pentru o aromă deosebită poți amesteca câtiva cătei de usturoi cu ulei de măsline, apoi să pui amestecul pe marginile blatului. De asemenea, în loc de blat poți utiliza o lipie dacă îți plac blaturile foarte subțiri și crocante.
Un truc pentru a obține un blat crocant este să preîncălzești și tava de pizza în cuptor înainte să așezi aluatul pe ea.
Când începi să prepari aluatul, ideal ar fi să ai lână tine un bol cu apă și făină în plus ca să adaugi dacă este necesar. Opțional, poți adaugă roșii și busuioc sau alte alimente care îți plac. Un aspect important de menționat este că alegerea unor ingrediente de calitate este esențială pentru un gust deosebit. Toate brânzeturile trebuie să fie proaspete pentru a se topi bine și pentru a oferi o textură cremoasă preparatului.
Această rețetă pentru pizza quattro formaggi se distinge de restul printr-un gust deosebit, cât mai apropiat de rețeta autentică.