Prima pagină » Culinar » Rețeta pentru mazăre cu piept de pui. Va fi gata în doar 20 de minute!

Rețeta pentru mazăre cu piept de pui. Va fi gata în doar 20 de minute!

21 oct. 2024, 09:05,
Redacția BZI în Culinar

Dacă nu știți ce să mai faceți de mâncare, ei bine, o mâncare de mazăre cu piept de pui în sos tomate este alegerea perfectă. Aceasta este super rapidă și bună și ai nevoie de doar câteva ingrediente simple.

Rețeta de mazăre cu piept de pui se prepară foarte ușor și e un preparat la îndemână atunci când nu ai foarte multe ingrediente prin bucătărie. Datorită acestui preparat simplu, mâncarea voastră va atinge un complet alt nivel atât în ceea ce privește aroma, cât și aspectul, cucerind fiecare membru al familiei.

Rețeta pentru mazăre cu piept de pui

Cu numeroase beneficii pentru sănătate, mazărea este leguminoasă bogată în fibre, minerale și vitamine, care se poate consuma în salate, ciorbe, feluri principale, dar și într-o mâncărică de mazăre cu piept de pui.

Astfel că, pentru a ieși un preparat aromat și foarte gustos aveți nevoie de 500 gr mazăre, puteți folosi o conservă mare de 800 gr mazăre sau 2 de 500 gr sau mazăre congelată, 1 ceapă mare, 700 gr roșii pasate, 500 gr piept de pui, 1 lingură de ulei, ½ linguriță de paprika afumată sau boia dulce, 2 frunze de dafin, sare, piper măcinat și puțin zahăr. Puteți de asemenea să faceți și o tocăniță de cartofi, în care să înlocuiți fasolea verde cu mazărea.

Prima dată se scoate pieptul de pui din frigider, pe care îl tăiați în fâșii de aproximativ 1.5 cm grosime, condimentați cu sare carnea și lăsați-o deoparte. Apoi se curăță ceapa și se taie mărunt.

Se pune uleiul, ceapa, carnea și paprika afumată în tigaie, se ține totul la foc mediu spre mare, pe arzătorul mediu, cam 5 minute. Se adaugă roșiile, frunzele de dafin, sare, piper și puțin zahăr după care se amestecă bine.

Se aduce amestecul la fiert, după care se dă focul mic și se lasă să fiarbă cu capacul pus cam 15 minute. După ce trec cele 15 minute, se adaugă mazărea scursă sau mazărea congelată și se mai adaugă sare/piper dacă e cazul și se mai lasă la fiert la foc mic, fără copac, cam aproximativ 5 – 10 minute.

Când carnea e gata și mazărea s-a infuzat bine cu aromele din tigaie, înseamnă că totul e gata.

Motive pentru care să mănânci această legumă

Mazărea este destul de neglijată când vine vorba de nutriție, dar această legumă deloc costisitoare are foarte multe de oferit.

Boabele de mazăre sunt o sursă uriașă de vitamina K. O porție de mazăre echivalentă cu o cană furnizează 46% din necesarul zilnic de vitamina K. Aceasta este o vitamină esențială pentru sănătatea oaselor și a a inimii, dar pe care tindem să o neglijăm.

Mazărea are proprietăți antiinflamatorii, acest lucru este datorat combinației de fitonutrienți, în special pisumsaponine și pisomoside, care se remarcă pentru abilitatea lor antiinflamatorie.

Mazărea conține fier, astfel că, o cană de mazăre conține 14% din necesarul zilnic de fier. Prin comparație, conține de două ori mai mult fier decât aceeași cantitate de kale.

Prin beneficiile consumului de mazăre se numără și îmbunătățirea digestiei, datorată aportului bogat de fibre vegetale. Fibrele insolubile nu se digeră, însă îmbunătățesc tranzitul intestinal pentru că absorb apa și dau volum scaunului, care se deplasează mai ușor în intestine.

De aceea, este recomandat să consumați o mâncare de mazăre cu piept de pui dar și alte preparate care să conțină această legumă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`