Prima pagină » Culinar » Rețeta pentru mâncare de cartofi cu pui! Un preparat ca la bunica acasă!

Rețeta pentru mâncare de cartofi cu pui! Un preparat ca la bunica acasă!

30 sept. 2024, 15:08,
Redacția BZI în Culinar

Dacă ești nostalgic după gusturile copilăriei, ei bine, rețeta pentru mâncare de cartofi cu pui îți va aduce aminte de gustul preparatelor pregătite de mâinile oricărei bunicuțe pricepute. Acest fel culinar se pregătește extrem și este perfect pentru un prânz pentru care nu vrei să depui eforturi majore.

Rețeta pentru mâncare de cartofi cu pui este un preparat care-l va cuceri pe fiecare membru al familiei, chiar și pe cei mai mici, care de obicei sunt mai pretențioși. Odată ce l-ai pus pe masă, cu siguranță, nu vei da greș, niciodată, cu el.

Rețeta pentru mâncare de cartofi cu pui

Din ingrediente puține și mereu la îndemână, poți pregăti oricând preparate savuroase după cum este și o mâncare de cartofi cu pui. Nu vei aloca nici timp îndelungat de gătire și nu sunt necesare nici cunoștințe de mare bucătar.

Carnea de pui este alegerea perfectă pentru a fi inclusă în meniul de zi cu zi, fiind o carne slabă. Iar cartofii sunt alimentele de bază în bucătăria românească. Așadar, combinându-le într-un preparat cu gust de copilărie te poți bucura și de o masă copioasă.

Astfel că, pentru a prepara acel fel de mâncare ca la bunica acasă vei avea nevoie de 500 gr cartofi albi, 500 gr carne depui, 2 cepe galbene, 2 căței de usturoi, 2 morcovi, 1 rădăcină de pătrunjel sau țelină, 2 – 3 linguri de ulei, 2 – 3 linguri cu bulion de roșii, 1 crenguță de cimbru, 2 foi de dafin, sare și piper, după gust, ½ linguriță boia de ardei dulce, apă cât să acoperi ingredientele, pătrunjel verde și frunze de busuioc, pentru decor.

Primul pas în orice rețetă cu carne constă în pregătirea acesteia. Astfel că, trebuie să porționezi bine carnea de pui în bucăți mici și să o condimentezi cu sare și piper.

Dacă optezi pentru pulpe de pui, este suficient să separi parte superioară cu cea inferioară. Pieptul de pui se taie mai întâi pe jumătate, apoi fiecare jumătate se taie în sferturi, carnea se prepară la fel chiar și pentru plăcintele cu carne.

Instrucțiuni de preparare

Când ai carnea pregătită, pune un ceaun sau o cratiță cu ulei la foc mediu, între timp pune și o oală cu apă la fiert. Lasă uleiul să se înfierbânte și rumenește bucățile de carne în el. Întoarce-le de pe o parte pe cealaltă și rumenește-le uniform, pentru 3 – 4 minute. Scoate carnea în alt vas și păstreaz-o acoperită până o vei adăuga în mâncare.

Curăță ceapa și usturoiul, toacă-le mărunt și călește-le în uleiul de pe foc. Amestecă intens pentru a nu se arde. Lasă-le pe foc până când își schimbă culoarea, apoi adaugă morcovii curățați și feliați în rondele, tot acum adaugă și celelalte leguminoase.

Amestecă bine ingredientele pentru 1 – 2 minute, atât cât să-și degaje aroma în uleiul din vas. Pune înapoi carnea de pui și adaugă apa fierbinte atât cât să fie bine acoperite ingredientele, acoperă apoi vasul cu un capac și lasă ingredientele să fiarbă la foc mic, pentru aproximativ 15 minute. Dacă se formează spumă deasupra, o înlături cu o spumieră.

Cartofii se pătrund foarte rapid, comparativ cu ceapa sau morcovii, de aceea, se adaugă în mâncăruri precum o tocăniță de cartofi după ce sunt bine pătrunse celelalte ingrediente.

Când carnea de pui se pătrunde bine la testul cu furculița, poți adăuga cartofii curățați și tocați în cuburi mai mari. Lasă-i să fiarbă aproximativ 8 – 10 minute și testează-o dacă sunt pătrunși, cu ajutorul unei furculițe. Dacă au început să se pătrundă, poți adăuga și bulionul amestecat cu puțină apă fierbinte și boia de ardei. Tot acum se adaugă și condimentele.

Gustă această delicioasă mâncare de cartofi cu pui și mai adaugă sare și piper după gust, după care se adaugă verdeața și se servește fierbinte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`