Deși nu sunt consumate la fel de des ca și alte părți, ghearele de pui reprezintă o adevărată delicatesă în bucătăria din întreaga lume.
Acestea au o textură crocantă și un gust distinct. În multe culturi, sunt considerate a fi un simbol al norocului și a bogăției, fiind ideale pentru a fi servite la o cină festivă sau pentru a impresiona musafirii.
Iată cum poți prepara ghearele de pui
Pentru a te bucura de o experiență autentică, este foarte important să le pregătești corect. Un prim pas este să le cureți corespunzător, astfel încât să elimini orice urmă de impuritate. După curățare, se pot folosi diverse marinade și condimente, pentru a accentua aroma și gustul unic al lor.
O idee de preparare este să le cureți foarte bine, apoi să le marinezi într-o combinație de ghimbir, de sos de soia și de usturoi pentru minim 2 ore. Adaugă apoi condimentele dorite, precum boia de ardei, cuișoare, piper, sau orice altceva preferi.
Pune la încins uleiul într-o tigaie adâncă și prăjește apoi ghearele până când devin crocante și aurii.
Dacă îți dorești să fie picante, trebuie marinate într-un amestec de ierburi aromate, în sos de ardei iute și în miere. Pentru un sos dulce-amărui, vei avea nevoie de miere și de sos de soia.
În același timp, le poți pregăti la cuptor, cu mirodenii orientale, pentru un gust exotic, aromat și mai sănătos. Pentru a te asigura că vei avea parte de o textură crocantă, usucă bine ghearele înainte de a le prăji și folosește o marinadă ce conține ingrediente precum amidonul sau făina de porumb.
De asemenea, se utilizează frecvent în supa de pui, pentru a-i oferi un gust bogat și pentru a ajuta să formeze un bulion clar. Poți încerca și rețeta pentru crochetele de pui.
Rețetă pentru cuptor
Pentru a prepara această rețetă vei avea nevoie de 12 gheare de pui, de 1/2 cană se sos de soia, de ¼ cană de miere, de ¼ cană de ulei de măsline, de 3 lingurițe de ghimbir ras, de 3 căței de usturoi tocați, de 3 lingurițe de semințe de susan și de sare și piper după gust.
Începe prin a înmuia ghearele de pui în apă rece timp de minim 30 de minute, astfel încât să elimini impuritățile. Se clătesc foarte bine sub apă și se taie unghiile cu ajutorul unui cuțit. Într-un bol mediu se amestecă ghimbirul ras, usturoiul tocat, mierea și sosul de soia până la omogenizare.
Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius și așează ghearele într-un vas tapetat cu hârtie de copt. Așează peste ele sosul pregătit și asigură-te că ghereale sunt acoperite uniform. Se pune sare și piper și se pun la cuptor pentru aproximativ 40 de minute sau până când sunt crocante. Se scot și se pun semințele de susan deasupra, apoi se pot servi.
De asemenea, se pot lăsa la marinat acoperite cu un capac pentru aproximativ 2-3 ore, apoi se prăjesc pe toate părțile la foc mic. Pot fi servite împreună cu orez simplu cu unt, salată de legume, cartofi prăjiți sau diverse sosuri.
Chiar dacă multe persoane evită să consume și aceste părți, ghearele de pui reprezintă o adevărată delicatesă culinară, îndrăgită în foarte multe țări.