Află cum poți face dovlecei prăjiți grecești, fără ou, doar prăjiți prin făină, ce vor fi crocanți chiar și după răcire.
Dovleceii sunt un preparat foarte rapid și gustos, unde nu ai nevoie de multe ingrediente. Adesea se prepara cu ou, însă puțini știu că rețeta grecească originală este alta.
Iată cum poți prepara dovlecei prăjiți grecești
Pentru această rețetă vei avea nevoie de 1 kg de dovlecei mici, de 1 litru de apă, de 3 lingurițe de sare, de 200 grame de făină de grâu, de 150 grame făină de porumb, de 50 grame de griș, de o linguriță de piper, de o linguriță de oregano, de 450-500 ml de ulei pentru prăjit și de 500 ml de apă.
Se spală foarte bine dovleceii și se taie în rodele subțiri. Se așează apoi dovleceii în apa cu 2 lingurițe de sare și se lasă în soluția făcută pentru aproximativ 15 minute, apoi se strecoară de apă foarte bine.
Se pun toate tipurile de făină, condimentele, grișul într-un vas și amestecă până când se încorporează toate. Se dau apoi dovleceii bine scurși de apă prin amestecul făcut cu toate ingredientele, având grijă ca aceștia să fie acoperiți foarte bine de amestec pe întreaga suprafață. Se pune apoi o tigaie la încins cu uleiul și se așteaptă câteva minute ca să se încălează foarte bine, apoi se dau iar dovleceii prin apă și se pun direct la prăjit în ulei, până când se gătesc.
Dacă îți dorești o crustă mai groasă și crocantă, poți repeta procesul de 2 ori, făină, apă, făină, apa și vor ieși și mai delicioși.
O altă rețetă delicioasă
Pentru a face această rețetă, trebuie să folosești dovlecei subțiri și mici, și să îi tai uniform pai, ca și cartofii prăjiți. Pentru un aspect frumos, se pot felia chiar cu un cuțit de cartofi.
Se spală foarte bine dovleceii, se păstreajă coaja, apoi se taie, precum am menționat. Se pregătește apoi 200 grame de făină, 500 ml apă și 400 ml de ulei de floarea soarelui.
Se pune uleiul într-o tigaie la încins foarte bine, apoi se dau bețele de dovlecei făcute prin făină, se trec prin apă și apoi se pun la prăjit până când sunt rumeniți pe toate părțile uniform.
Pentru a servi aceste rețete, este ideal să prepari și un sos tzatziki, pentru un gust complet. Vei avea nevoie de 200 grame de iaurt grecesc, de 2 linguri de ulei de măsline, de mărar proaspăt tocat, de puțin suc de lămâie, de 1 cățel de usturoi ras, de 1 linguriță de sare și de 100 grame de castravete dat prin răzătoare.
Amestecă toate aceste ingrediente pentru sos încât să fie totul omogen, apoi lasă sosul la frigider pentru minim o oră înainte de a-l consuma, astfel încât aromele să aibă timp să se îmbine foarte bine.
Dovleceii prăjiți grecești sunt o idee de gustare delicioasă, ce poate fi folosită ca o alternativă la chipsuri, fiind mult mai sănătoasă și gustoasă.