Prima pagină » Culinar » Rețeta pentru curry de pui, ușor picant! Un preparat ideal pentru toamna aceasta!

Rețeta pentru curry de pui, ușor picant! Un preparat ideal pentru toamna aceasta!

24 sept. 2024, 13:57,
Redacția BZI în Culinar

Curry de pui este o mâncare aromată și versatilă, populară în numeroase culturi, în special în Asia de Sud și Sud-Est. Combinând orezul pufos cu un amestec bogat de condimente, legume și, adesea, carne sau pește, aceste preparat oferă un echilibru perfect între savoare și textură. Această delicatesă poate varia de la preparate ușor picante la arome intense și bogate, fiind adaptată în funcție de preferințele culinare locale.

Curry de pui este unul dintre cele mai apreciate preparate din bucătăriile tradiționale asiatice, având o istorie îndelungată și o versatilitate care îl face accesibil în toată lumea. Fiecare regiune are propriile sale variații, de la preparatul dens și bogat din India la versiunile mai ușoare și mai aromate din Thailanda sau Japonia. O combinație perfectă între condimente exotice și ingrediente simple, fiind o explozie de arome și culori, transformând orice masă într-un deliciu pentru fiecare papilă gustativă.

Rețeta pentru curry de pui

Curry de pui este un preparat versatil care se potrivește și gusturilor noastre, fiind un preparat ideal pentru toamna aceasta. În acelați timp, oferă acea notă orientală pe care multe persoane au îndrăgit-o. Este un preparat plin de arome, caracterizat printr-un amestec de condimente, pe care îl numim curry.

De obicei, se folosește curry-ul gata făcut pe piață, dar îl poți face și acasă dintr-un amestec de condimente. Cu toate acestea, poți opta și pentru un preparat de casă pentru a obține o aromă mai autentică. Trebuie doar să amesteci condimente precum turmeric, scorțișoară, piper, boia de ardei și coriandru.

Pentru a pregăti felul de mâncare vei avea nevoie de următoarele ingrediente: 1,2 kg pulpe de pui, 100 gr de iaurt grecesc, coriandru proaspăt după gust. Pentru a pregăti un curry acasă ai nevoie de 2 lingurițe pudră de turmeric, 2 lingurițe de boia afumată, 1 lingură de scorțișoară măcinată, 1 lingură de pudră de semințe de coriandru, 1 lingură de piper cayenne, o lingură de piper negru și una de sare.

Pentru sos, ai nevoie de 1 ceapă albă, 2 căței de usturoi, 2 ardei iuți proaspeți, 20 gr de ghimbir și ulei de măsline extra virgin.

Cum să prepari acest fel de mâncare

Așadar, iată cum să gătești un curry de pui delicios, cea mai rapidă rețetă. În primul rând, trebuie să dezosezi pulpele de pui și să tai carnea în bucăți. Apoi trebuie să cureți și să toci ceapa și usturoiul iar ardeiul se curăță de semințe și se taie fâșii, de asemenea, și ghimbirul se curăță și se toacă în cuburi.

În acest moment, toate ingredientele se pun într-o tigaie cu puțin ulei și se călesc la circa 10 minute, amestecând des. Acum este momentul să prepari și amestecul de curry. Într-un bol se pun turmericul, scorțișoara, boia afumată și pudra de semințe de coriandru.

Apoi adaugă piperul negru, piperul cayenne și sarea, în cantitățile indicate. Înainte de asta, trebuie să prăjești amestecul de curry timp de 2 minute, amestecând bine. Pune carnea de pui în tigaia cu legume, adaugă amestecul de curry și puțină apă și gătește, sub capac, circa 30 de minute, la foc mediu.

Când carnea este gata, adaugă iaurtul grecesc și amestecă bine. La final, stropește mâncarea cu coriandru proaspăt tocat. Acest curry de pui poate fi servit cu orez și condimentat cu ardei iute proaspăt, pentru cei cărora le place mâncarea mai picantă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`