Această rețetă de crochete de pui te va salva în multe momente în care dorești să prepari ceva foarte rapid și delicios. Află cum poți face acest aperitiv gustos.
Biluțele acestea vor deveni cu siguranță preferatele tale, fiind crocante la exterior, dar foarte pufoase și delicioase la interior.
Iată cum să faci crochete de pui
Pentru această rețetă vei avea nevoie de 3 lingurițe de ulei de măsline, de 50 grame de șuncă presată, de 200 grame de piept de pui, de 1 ceapă galbenă, de 80 grame de unt, de 60 grame de făină albă de grâu, de 400 ml lapte proaspăt cu 3% grăsime, de 2 ouă, de 125 grame făină albă, de puțin ulei de floarea soarelui, de puțină nucșoară și de sare și piper după gust.
Începe prin a spăla foarte bine pieptul de pui, apoi usucă-l prin tamponare. Pune o tigaie la încins cu puțin ulei și prăjește puiul pe ambele părți timp de aproximativ 10 minute, apoi se condimentează cu sare și piper și se lasă la răcit. Când a ajuns la temperatura camerei, se pasează împreună cu șunca presată cu ajutorului unui robot de bucătărie, până când obții o pastă.
Curăță acum ceapa, toac-o în cuburi mici și călește-o în unt. Adaugă acum făina și sotează totul amestecând continuu, apoi adaugă și laptele și amestecă din nou. Lasă să fiarbă pentru câteva minute, apoi adaugă carnea și mai lasă încă câteva minute.
Condimentează compoziția foarte bine și las-o la răcit pentru aproximativ 2-3 ore. Încinge acum uleiul într-o tigaie și formează mici chifteluțe. Trece chifteluțele prin ouăle bătute și prin făină și pune-le la prăjit până când se rumenesc. Acestea se pot servi atât calde, cât și reci.
Rețetă la cuptor, cu mai puține calorii
Pentru acest preparat la fel de delicios, dar mai sănătos, vei avea nevoie de 450 grame de piept de pui, de 3 căței de usturoi pisați, de 60 grame de făină, de 70 grame de fulgi de porumb, de 6 lingurițe de parmezan ras, de ¼ linguriță de boia, de ¼ linguriță de usturoi granulat, de 60 ml de lapte bătut, de puțin ulei și de sare și piper, după gust.
Începe prin a preîncălzi cuptorul la 200 de grade Celsius și prin a tapeta o tavă cu hârtie de copt. Într-un bol se pune puiul tăiat în cubulețe sau în fâșii subțiri, ca niște bastonașe și toate condimentele și se lasă la marinat. Se mixează bine fulgii de porumb, parmezanul și condimentele până când obții o pudră foarte fină.
Se așează bucățile de pui în făină și se amestecă foarte bine, apoi se pun într-un bol și se pune peste ele laptele bătut. După acest pas, se pun în amestecul cu fulgi de porumb, se pun în tavă și se stropesc cu puțin ulei. Se lasă în cuptor pentru aproximativ 15-20 de minute, apoi se mărește temperatura și se mai lasă 2 minute, încât să prindă crustă. Acestea merg de minune împreună cu un sos.
Aceste crochete de pui pot fi servite alături de alte aperitive la mesele festive sau simple, ca și o gustare acasă, fiind cu adevărat delicioase.