Dacă doriți să preparați un tort de casă impresionant dar și orice altă prăjitură, această rețetă de cremă de lapte este alegerea perfectă. Aceasta e delicată și are un gust inegalabit care va transforma orice desert într-o adevărată delicatesă.
Crema de lapte este fină și aeromată, perfectă pentru prăjituri și torturi. Pentru reușita acestui deliciu este recomandat ca baza de lapte să fie mixată doar atunci când aceasta este răcită. La temperatura cemerei sau la frigider, ideea este să fie rece.
Care este rețeta pentru crema de lapte
Crema de lapte este foarte ușor de făcut și foarte gustoasă, așa că merge de minune atât la prăjituri, cât și la torturi. Mai aveți nevoie de un blat și puteți face imediat o prăjiturică gustoasă și ușor de făcut, iar cei mici vor fi încântați.
Nu e o cremă scumpă și chiar cu ajutorul acestei rețete puteți valorifca laptele acela care este dat la școală copiilor și care poate că uneori nu îl consumați. Laptele și cornurile școlare primite nu sunt chiar așa gustoase dacă vrem să le consumăm ca atare, de aceea trebuie valorificate într-un mod cât mai gustos pentru a nu fi aruncate.
E păcat de munca și banii care au fost cheltuiți pentru producerea și distribuirea acestora, așa că mai bine sunt valorificate într-o budincă sau într-o cremă delicioasă făcută cu acel lapte.
Astfel că, aveți nevoie 1 litru de lapte, 200 grame de zahăr, 100 grame amidon, zeama de la o lămâie mare și 200 grame de unt cu 82% grăsime.
Dacă doriți ca crema să aibă o aromă mai puternică de lămâie și sunteți sigur pe lămâile cumpărate, puteți rade și adăuga și coaja de lămâie în cremă. De asemenea, puteți adăuga mai multă zeamă de lămâie dacă o doriți mai acrișoară.
Indicații de preparare
Primul pas constă în punerea zahărului într-un sfert din cantitatea de lapte, la care se adaugă treptat amidonul și se amestecă bine ca să nu se formeze cocoloașe. Restul de lapte se pune pe foc și se încălzește până la punctul de fierbere.
Următorul pas constă în adăugarea laptelui cald peste amestecul de lapte, zahăr și amidon, apoi se pune oala înapoi pe foc și se fierbe laptele, amestecând continuu până când se îngroașă.
Trebuie să fie ca o smântână groasă, trebuie acordat atenție și la faptul că crema poate părea moale dar se va mai întări după ce se răcește. Se dă deoparte crema și se pune o folie alimentară pentru ca mai apoi să fie lăsată la răcit. Între timp se aduce untul la temperatura camerei și se mixează bine pentru a-i da cremozitate.
Când budinca din lapte și amidon s-a răcit, începeți să adăugați treptat untul mixând până la încorporarea totală. Se adaugă untul treptat și în cantitate mică, nu se pune tot deodată pentru că există riscul de a se tăia crema. Această cremă se poate folosi și la umplerea unor fursecuri fragede.
La final se adaugă zeama de la lămâie și coaja, apoi se amestecă bine și se dă crema de lapte la rece până când o veți folosi.