Prima pagină » Culinar » Rețeta pentru ciuperci cu smântână și usturoi, ca la mama acasă! Un gust autentic al bucătăriei tradiționale

Rețeta pentru ciuperci cu smântână și usturoi, ca la mama acasă! Un gust autentic al bucătăriei tradiționale

12 nov. 2024, 14:35,
Redacția BZI în Culinar

Dacă ești nostalgic după o mâncare simplă și delicioasă ca la mama acasă, poți încerca o rețetă de ciuperci cu smântână și usturoi. Pe cât de simple sunt ingredientele, pe atât de simplu și modul de preparare și tot pe atât de gustos și preparatul.

Pentru această rețetă se pot folosi ciuperci clasice, champignon albe, dar poți folosi și un mic de ciuperci de pădure. Acestea fac parte dintre alimentele cu un conținut ridicat de fibre, vitamine și minerale. Printre acestea se numără vitaminele din complexul B, acidul folic, dar și diferite minerale.

Rețeta pentru ciuperci cu smântână

Ciupercile au în conținutul lor amidon, care, ajută sistemul digestiv și în același timp, ajută la menținerea unui intestin sănătos. Smântâna adăugată oferă preparatului gust și cremozitate, iar usturoiul îi desăvârșește gustul. Poți savura mâncarea simplă, cu pâine prăjită, dar poți opta și pentru o mămăliguță clasică, ca la mama sau la bunica, acasă.

Pentru a obține o mâncare de ciuperci cu smântână de excepție, este important să alegi ciupercile potrivite. Ciupercile champignon sunt cele mai comune și ușor de găsit, dar poți folosi și alte tipuri, cum ar fi ciupercile pleurotus, hribii sau ciupercile de pădure pentru un gust mai complex și mai intens.

Asigură-te că ciupercile sunt proaspete și ferme la atingere. Evită ciupercile care sunt moi, pătate sau au un miros neplăcut. Spală-te bine sub jet de apă rece și taie-le felii sau cubulețe, în funcție de preferințe.

Pentru această rețetă de ciuperci cu smântână și usturoi aveți nevoie de 500 gr ciuperci, 1 ceapă medie, 2 căței de usturoi, 50 gr unt și o lingură de ulei, 400 ml smântână de gătit, 1 lingură de făină, 1 legătură de pătrunjel verde, sare și piper alb.

Indicații de preparare

Pregătește toate ingredientele de la început pentru a le avea la îndemână când vei aprinde aragazul. Rețeta se prepară simplu și într-un timp relativ scurt, deci este ideal să le ai pe toate pe masa de lucru. Pregătește și tigaia și adună pe masa de lucru toate ustensilele cu care vei lucra.

Se pune untul la topit în puțin ulei de floarea soarelui, pentru a nu se arde. Untul are dezavantajul că se topește foarte rapid și există riscul să se ardă. Însă, dacă adaugi puțin ulei poți evita acest risc.

Când untul este înfierbântat adaugă ceapa tocată solzișori împreună cu un cățel de usturoi tocat rondele. Păstrează un cățel de usturoi pentru finalul de preparare. Dacă folosiți ciuperci pleurtous, acestea sunt bune și pentru a face șnițele din ele. Când ceapa este ușor pătrunsă și devine sticloasă, adaugă ciupercile feliate și amestecă-le pentru a se pătrunde uniform.

Amestecă făina cu smântâna de gătit, apoi adaugă și puțin din sucul lăsat de ciuperci. Amestecă intens aceste ingrediente pentru a echilibra temperatura cu cea a ciupercilor din vasul de pe foc. Apoi, toarnă acest amestec peste ciuperci și amestecă intens pentru omogenizarea sosului.

Mai fierbe mâncarea de ciuperci cu smântână și usturoi pentru maxim 10 minute, reglând intensitatea focului la minim. Condimentează preparatul cu sare și piper proaspăt măcinat. Înainte de a stinge focul, mai adaugă un cățel de usturoi răzuit. Acesta adăugat la final își păstrează aroma și va da gust delicios și ușor picant preparatului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`