Dacă ești iubitor de deserturi cu gust din copilărie și destul de rafinate, aceste rețete de ciocolată de casă cu fistic vor fi cu siguranță pe gustul tău.
Ciocolata și fisticul în același preparat reprezintă combinația perfectă, ideală pentru orice moment al zilei, dacă vrem să ne delectăm cu ceva apetisant.
Iată cum poți prepara ciocolată de casă cu fistic
Pentru acest preparat vei avea nevoie de 150-200 grame de fistic nesărat, de 50 grame de merișoare deshidratate, de 2-3 lingurițe de esență de rom, de un praf de sare, de 125 grame de unt cu minim 80% grăsime, de 180 grame de zahăr, de 125-150 ml de apă, de 40 grame pudră de cacao și de 250 grame de lapte praf.
Taie untul în cuburi mici și lasă-l pentru 10-15 minute la temperatura camerei, astfel încât să nu influențeze negativ textura siropului.
Pune la hidratat merișoarele, curăță fisticul și taie-l în bucăți mai mari, apoi cerne laptele praf și pudra de cacao. Într-un vas pune zahărul cu apa și ține-le la foc mic, amestecă până se topește tot zahărul și lasă siropul să fiarbă pentru 2-3 minute de la primul clocot. Stinge focul și adaugă cuburile de unt, amestecând până se topesc, apoi adaugă laptele praf, pudra de cacao, praful de sare și esența de rom. Adaugă acum fisticul și merișoarele bine scurse și omogenizează totul. Tapează o tavă sau o formă de ceramică cu hârtie de copt, toarnă compoziția și niveleaz-o bine, apoi pune tava în frigider pentru câteva ore, până când se poate porționa.
Presară pudra de cacao peste ciocolata făcută și porționeaz-o cu un cuțit pe care îl treci de fiecare dată prin apă rece.
Rețetă pentru trufe de ciocolată cu fistic
Dacă vrei să îți impresionezi musafirii, această rețetă cu singuranță o va face. Ca și ingrediente pentru trufe vei avea nevoie 150 grame de ciocolată cu lapte, de 200 ml smântână lichidă, de 20 grame de unt la temperatura camerei, de 3 linguri de fistic mărunțit, de cacao pentru a pune pe deasupra la final, de 150 grame de ciocolată neagră.
Rupe în bucăți tabletele de ciocolată și pune-le pe ambele într-un bol, apoi încălzește smântâna pe foc până când ajunge la punctul de fierbere. Toarnă acum smântâna peste ciocolată și amestecă cu un tel până când se topesc tabletele de ciocolată și se omogenizează totul.
După ce s-a omogenizat, adaugă untul, fisticul și amestecă din nou, apoi acoperă cu o folie alimentară și lasă compoziția să se întărească pentru aproximativ 2 ore, cât să fie foarte ușor elastică. Din compoziție formează bile și pune-le în pudra de cacao, până când se acoperă pe toate părțile cu ea.
Așează-le într-un alt recipient și pune-le în frigider pentru ceva timp, astfel încât să simți mai bine aroma lor.
Această rețetă este foarte ușoară și se prepara în aproximativ 20 de minute, fiind ideală pentru momentele în care nu dispui de mult timp.
Aceste rețete de ciocolată de casă cu fistic sunt o soluție ideală și rapidă pentru a-ți satisface pofta de dulce sau pentru a-ți suprinde familia și musafirii, fiind o combinație deosebită de gust.