Un cheesecake cu nutella este un deliciu, bogat și foarte cremos, ideal pentru orice ocazie specială sau pentru un răsfăț cu ceva deosebit.
Dacă îți place nutella și ciocolata, cu siguranță în această combinație, va deveni desertul tău preferat, pe care îl vei repeta ori de câte ori vei avea ocazia.
Rețeta de cheesecake cu nutella și ciocolată
Pentru această rețetă vei avea nevoie de 300 grame de biscuiți simpli, de 100 grame de unt topit, de 1 kg de mascarpone, de 250-300 grame de ciocolată, de 200 grame de nutella, de 200 ml smântână pentru frișcă, de 100 grame de zahăr pudră, de 1 linguriță de esență de vanilie, de 200 grame de ciocolată amăruie și de 200 ml de frișcă lichidă.
Începe prin a mărunți toți biscuiții cu ajutorul unui robot de bucătărie, unde trebuie puși în bucățele, pentru a forma stratul cheesecake-ului. Dacă nu dispuneți de un robot, îi poți pune într-o pungă și să îi zdrobești cu un sucitor sau cu un alt obiect. Se pun biscuiții mărunțiți într-un bol peste care se pune untul topit, apoi se amestecă.
Pune biscuiții cu unt într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, unde trebuie să îi distribui pe toată suprafața tăvii și să îi presezi cu ajutorul unei greutăți. Se pune tava în frigider și te poți ocupa de cremă. Pune într-un bol mascarponele împreună cu zahărul pudră și smântâna pentru frișcă și mixează-le pentru aproximativ 1-2 minute.
Se împarte crema făcută în două parți, întrucât se va folosi o parte cu nutella și cealaltă parte cu ciocolată. Topește apoi ciocolata în cuptorul cu microunde pentru aproximativ 1 minut sau în baie de aburi.
Iată cum trebuie să continui această rețetă delicioasă
Amestecă foarte bine până când aceasta se topește complet, apoi poți adăuga puțină esență de vanilie în ea. Încorporează ciocolata cu vanilie topită într-una dintre părțile date la o parte de mascarpone, apoi scoate tava din frigider și pune crema de mascarpone cu ciocolată peste stratul pisat de biscuiți.
Se nivelează uniform și se adaugă din nou în frigider. Se pune apoi esență de vanilie peste nutella și se amestecă foarte bine, apoi se adaugă peste crema de mascarpone rămasă și se amestecă până la omogenizare.
Scoate tava din frigider și pune stratul de cremă cu nutella, apoi nivelează totul uniform și pune-o din nou în frigider. Se pune restul de ciocolată într-un bol și se adaugă și frișca lichidă, apoi se lasă la topit. Scoate apoi tava de la frigider și pune glazura de ciocolată și nivelează totul. Dacă îți dorești și mai multă ciocolată, îl poți decora cu câteva bomboane sau cu ciocolata preferată dată prin răzătoare.
După ce l-ai decorat după bunul plac, se pune la frigider pentru minim 4-5 ore, apoi se poate tăia și servi. Dacă nu îți place mascarponele, îl poți înlocui cu orice altă cremă de brânză nesărată sau cu smântână.
Un cheesecake cu nutella cu siguranță va fi iubit de către toată familia, datorită cremozității și gustului său deosebit.