Adoram mâncarea picantă. Gastronomia asiatică conţine o mulţime de asemenea delicii. Am gustat multe dintre ele şi una dintre preferatele noastre este reprezentată de roşiile marinate în stil coreean. Ele sunt foarte neobişnuite şi apetisante. Au un gust plăcut şi condimentat. Astăzi vrem să vă oferim reţeta lor!
Ingrediente:
2 kg de roşii
4 ardei graşi
2 căpăţâni de usturoi
2 ardei iuţi
busuioc — după gust
ţelină verde — după gust
mărar — după gust
pătrunjel — după gust
100 ml de oţet 9%
100 g de zahăr
100 ml de ulei
2 linguri de sare
Mod de preparare:
Spălaţi roşiile şi tăiaţi-le în jumătăţi. Nu este nevoie să le îndepărtaţi pulpa. Pregătiţi dressing-ul: treceţi ardeii graşi (curăţaţi de seminţe, nervuri şi codiţe), usturoiul curăţat, busuiocul, ţelina verde, pătrunjelul şi mărarul prin maşina de tocat carne. Amestecaţi-le foarte bine.
Pregătiţi un borcan de 3 litri. Aşezaţi un strat de roşii în el, urmat de un strat de dressing. Străduiţi-vă să răspândiţi dressing-ul astfel încât să ajungă pe fiecare jumătate de roşie (noi le-am aşezat intenţionat cu pulpa în sus). Procedaţi similar până veţi umple borcanul.
Umpleţi borcanul cu apă clocotită. Apoi adăugaţi oţetul, zahărul, uleiul şi sărea. Închideţi ermetic borcanul şi întoarceţi-l cu capacul în jos. Astfel roşiile se pătrund mai bine cu marinada. Puneţi borcanul într-un loc răcoros şi lăsaţi roşiile să se marineze timp de 24 ore.
Delicioasele roşii marinate în stil coreean sunt gata. Invitaţii şi familia dumneavoastră vor aprecia aceasta gustare. Este nemaipomenită!