Rețeta de brioșe cu prune este ideală dacă îți dorești o gustare delicioasă și foarte ușor de preparat, indiferent de momentul zilei.
Aceste brioșe sunt pufoase, aromate și pline de savoare, datorită combinației dintre dulceața naturală a prunelor și textura pufoasă a aluatului.
Cum să faci niște brioșe cu prune delicioase
Pentru această rețetă vei avea nevoie de 350 grame de făină, de 170 grame de zahăr, de 1 plic de praf de copt, de 1 plic de zahăr vanilat, de 2 lingurițe de scorțisoară, de 1 praf de sare, de 200 ml de lapte, de 3 ouă, de 120 grame de unt topit, de 15-20 prune tăiate în cubulețe și presărate cu scorțisoară și de un amestec cu 2 lingurițe de zahăr și de 2 lingurițe de scorțisoară.
Pentru un rezultat perfect, este bine să folosești ouăle la temperatura camerei, pentru că ele ajută la legarea compoziției și la textura brioșelor. Este indicat să le scoți din frigider cu minim 30 de minute înainte.
Se amestecă într-un bol făina, zahărul, praful de copt, sarea și zahărul vanilat cu ajutorul unui tel, apoi se amestecă în alt bol ouăle, untul și laptele.
Se pun ingredientele lichide peste cele uscate, apoi se amestecă cu telul, până când se încorporează totul și arată ca un aluat mai gros de clătite, ca și consistență.
Se pregătesc formele de brioșe, unde se pun hârtii de copt pentru ele și se pune cu ajutorul unei linguri compoziție, până la jumătatea formei. Se adaugă apoi prunele tăiate și se pune peste iar compoziție.
Peste fiecare brioșă se mai pun câteva prune tăiate și se presară puțin din amestecul făcut. Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade și se coc pentru aproximativ 25 de minute sau până când trece testul cu scobitoarea.
Altă rețetă care conține și nuci
Pentru aceasta vei avea nevoie de 250 grame de prune bine coapte, de 200 grame de făină, de 90 grame de zahăr, de 1 ou, de 100 ml de lapte, de 100 ml de ulei, de 150-200 grame de nuci și de 1 plic de praf de copt.
Se amestecă zahărul, uleiul, laptele și oul într-un bol mare, până când se obții o compoziție omogenă. Se adaugă apoi nucile tocate, plicul de praf de copt, făina și amestecă din nou.
Adaugă apoi prunele tăiate în cubulețe mici, apoi pregătește o tavă cu hârtie de copt specială. Toarnă compoziție până la jumătatea acestora și presară peste ele nucile mărunțite. Dacă nu ai hârtie de copt pentru brioșe, poți tapeta tava cu făină și cu ulei, astfel încât să nu se lipească.
Preîncălzește cuptorul la 180 de grade și pune-le la copt pentru aproximativ 25 de minute sau până când trec testul cu scobitoarea. Se scot din cuptor, se lasă la răcit și ne putem bucura de ele, în orice moment al zilei.
De asemenea, dacă vrei să fie gustoase, este necesar să adaugi unt sau ulei, nu poți omite aceste ingrediente, pentru că le oferă o textură umedă și o aromă mai bogată.
Rețetele pentru brioșe cu prune sunt cu adevărat delicioase, dacă îți dorești să ai gustări dulci pe tot parcursul zilei, foarte ușor de preparat.