Aripioarele de pui la tigaie sunt o alegere ideală pentru o masă gustoasă și rapidă, perfectă pentru orice ocazie.
Au o crustă crocantă la exterior și o carne fragedă la interior, ideale ca și aperitiv sau ca fel principal, alături de garnituri sau de sosuri.
Iată cum poți prepara aripioarele de pui la tigaie
Pentru această rețetă vei avea nevoie de 500-600 grame de aripioare de pui, de 3 căței de usturoi tocați, de 1 ardei iute roșu tăiat subțire (dacă le vrei picante, dacă nu, îl poți evita), de 4 lingurițe de sos de soia, de 1 linguriță de amidon de porumb, de 1 lingură de ulei de susan, de 1 lingură de semințe de susan, de 1 lingură de miere și de sare și de piper după gust.
Se spală aripioarele de pui foarte bine și se absoarbe apa de pe ele cu ajutorul unui prosop de hârtie. Se taie apoi pe jumătate, se îndepărtează vârfurile și se amestecă într-un bol carnea cu sarea, piperul și amidonul de porumb. Amidonul este necesar pentru a obține o crustă crocantă.
Se pune la încins uleiul de susan într-o tigaie la un foc mediu și se pun aripioarele pentru aproximativ 10 minute pe fiecare parte sau până când devin crocante și aurii. Important de menționat este că acestea nu ar trebui să stea înghesuite în tigaie, ci să aibă suficient spațiu pentru a se găti foarte bine.
Se adaugă acum usturoiul și ardeiul și se mai lasă pentru aproximativ 2 minute, până când prind gustul. Se toarnă apoi sosul de soia și mierea, se amestecă și se adaugă și semințele de susan. Se amestecă totul foarte bine, astfel încât să fie încorporate toate ingredientele și se pot servi imediat.
O altă rețetă delicioasă
Pentru preparare vei avea nevoie de 800 grame de aripioare, de 1 ou, de 200 grame de făină albă, de 250 ml de lapte, de ulei și de condimente după bunul plac.
Se taie aripioarele în 3 și se aruncă vârfurile acestora. Într-un bol se dizvolvă condimentele preferate cu apă și se acoperă aripioarele cu acest lichid, apoi se lasă la marinat la rece pentru câteva ore sau peste noapte.
Se scoate vasul de la rece și se pun aripioarele la fiert în același lichid pentru aproximativ 10 minute, apoi se scot într-un alt vas.
Se bate oul cu laptele și se amestecă până când se omogenizează, apoi se amestecă făina cu sare, pipier, usturoi, boia sau alte condimente preferate. Se pune fiecare aripioară prin făină, apoi prin lapte și după iar prin făină, repetând procesul până când se termină carnea.
Se pune la încins destul de mult ulei într-o tigaie, iar când sfârâie se pot pune aripioarele pentru aproximativ 2-3 minute. Se scot fiecare pe o farfurie, pe niște servețetele de hârtie, pentru a îndepărta excesul de ulei și se lasă la odihnit pentru câteva minute.
După acest timp, se pot consuma alături de sosurile preferate sau de o garnitură. Ca și garnituri puteți opta pentru cartofi prăjiți, salată de varză, sos de usturoi, maioneză cu iaurt sau un sos picant, cu BBQ.
Aripioarele de pui la tigaie sunt o soluție foarte rapidă și delicioasă pentru o masă copioasă, indiferent de momentul zilei.