Prima pagină » Culinar » Rețeta pentru ardei umpluți cu carne de pui! Un adevărat răsfăț culinar!

Rețeta pentru ardei umpluți cu carne de pui! Un adevărat răsfăț culinar!

25 sept. 2024, 09:09,
Redacția BZI în Culinar

Atunci când vine vorba de rețete asociate cu casa părintească sau casa bunicilor și cu o aromă inconfundabilă, acești ardei umpluți cu carne de pui trezesc întotdeauna simțurile gustative așa cum o făceau în copilărie.

Rețeta de ardei umpluți cu carne de pui nu este deloc complicată, ci una simplă și gustoasă, care nu necesită prea mari aptitudini bucătăricești și nici prea mult timp petrecut în bucătărie. La final, vei obține un preparat cu un număr de calorii mult mai mic decât dacă ai fi preparat rețeta culinară obișnuită din vită sau porc.

Cum să faci o rețetă gustoasă de ardei umpluți cu carne de pui

Când vedem tarabele din piață pline de ardei grași și cărnoși imediat gândul ne zboară la o rețetă de ardei umpluți și scăldați într-un sos de roșii aromat și delicios. Și pentru că e abia începutul toamnei, pregătim ardei umpluți cu carne de pui, că-i mai slabă și mai ușoară însă, puteți folosi și carne de porc dacă doriți ca preparatul să fie cu mai multă grăsime.

Astfel că, pentru această rețetă aveți nevoie de 10 – 12 ardei grași, 1 kg carne de pui, tocată, 1 ceașcă de orez, 2 cepe, puțin ulei, 2 lingurițe boia dulce, sare, piper, 1 ou.

Iar pentru sos aveți nevoie de 500 gr roșii bine coapte, 2 linguri făină, frunze de dafin, 1 lingură zahăr, sare și piper, busuioc, 1 cățel de usturoi și 1 ceapă. Ardeii se spală, li se taie căpăcelul cu codița și cu o linguriță, se scobesc în interior de nervuri și semințe. Se păstrează căpăcelele pentru a le așeza peste umplutură.

Ardeii umpluți cu carne de pui pot fi gătiți și la cuptor, într-un vas termorezistent și cu timpii ajustați. Ideal ar fi să verifici preparatul o dată la 30 de minute.

Instrucțiuni de preparare

Ceapa tocată mărunt se prăjeşte în puţin ulei până devine sticloasă. Peste ea se poate adauga la prăjit şi orezul, pentru 2-3 minute. Ceapa, orezul, carnea de pui, tocată, oul, boiaua de ardei se amestecă până se face o pasta omogenă, care se condimentează după gust.

Ardeii se umplu cu această pastă şi se închid cu felii de roşii sau cu căpăcelele lor. Se aşază într-o oală încăpătoare. Peste ardeii umpluți cu carne de pui se pune apă cât să îi acopere. În apă mai adăugăm câteva boabe de piper. Se dau la fiert la foc mic. Sunt gata când orezul s-a hidratat șu carnea s-a pătruns.

Pentru sos, se călește o ceapă cu un cățel de usturoi în puțin ulei și se adaugă roșiile curățate și tocate. Se condimentează cu sare, piper și busuioc, se adaugă și 1-2 foi de dafin și se lasă sosul să fiarbă până devine consistent. Se adaugă peste ardei, când aceștia sunt aproape gata.

Pentru a îngroșa sosul, se desface făina în puțină supă de la ardei, răcită, apoi se amestecă cu supă caldă și se toarnă peste ardei. Se amestecă bine până se omogenizează sosul. După stingerea focului, se adaugă pătrunjel verde, tocat, astfel ați gătit o mâncare românească foarte gustoasă.

Acești ardei umpluți cu carne de pui se servesc fierbinţi împreună cu sosul și, opțional, cu o lingură de smântână.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
27 septembrie 2024
27 septembrie 2024