Dacă vrem să îi surprindem pe cei dragi cu un desert savuros, ideală este o rețetă de pandișpan simplu. Acest deliciu se face cu puține ingrediente, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple succesul culinar este garantat. Iată cum să pregătești un desert pufos, gustos și ușor de făcut.
Rețetă pandișpan simplu
Atunci când vrem să ne încântăm papilele gustative cu un desert făcut după rețeta bunicii, ideal este un pandișpan pufos, aromat și pe placul tuturor celor de la masă. Pandișpanul simplu este ideal la mesele festive alături de alte bucate alese, dar la fel de bine poate fi servit și dimineața împreună cu o cafea savuroasă.
Pandișpanul poate fi făcut cu fructe, cu ciocolată, dar poate fi pregătit și simplu cu câteva ingrediente alese cu grijă. În zilele cu restricții alimentare putem face și un pandișpan de post pudrat cu zahăr vanilat. Pentru iubitorii de deserturi ca în vremea copilăriei, putem face și un pandișpan cu cremă de zahăr ars.
Rețetele de pandișpan sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe. Pandișpanul poate fi făcut simplu, dar și cu fructe precum caise, vișine, ananas, cireșe sau prune. Cu siguranță acest desert va fi pe placul tuturor dacă ținem cont de câteva trucuri simple.
Cum să pregătești acasă un desert aromat și pufos
Pentru savurosul pandișpan simplu vom avea nevoie de 6 ouă, 150 g de făină, 150 g de zahăr, 25 g de cacao, 4 linguri de ulei și 1 pliculeț de zahăr vanilat.
Se bat 6 ouă într-un bol mare apoi se adaugă zahărul împreună cu zahărul vanilat și se mixează foarte bine până când compoziția își dublează volumul. Se adaugă după aceea uleiul și se amestecă ușor. Se toarnă treptat făina apoi cacaoa și se mixează din nou până când toate ingredientele se omogenizează și obținem o compoziție cremoasă. Blatul de pandișpan se pune într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se lasă la cuptor timp de 40 de minute. Se poate verifica dacă pandișpanul este gata aplicând testul cu scobitoarea.
Dacă vrem să ne încântăm papilele gustative cu un pandișpan cu fructe, ideal este unul făcut cu caise. Pentru un pandișpan pufos și aromat cu caise vom avea nevoie de 5 ouă, 200 g de zahăr, 150 g de făină, 4 linguri de ulei, 1 linguriță de sare, 1 esență de vanilie și 10 caise proaspete.
Mai întâi se separă albușurile de gălbenușuri și se mixează albușurile spumă împreună cu sarea. Se toarnă după aceea zahărul și se amestecă din nou până când se obține o bezea fină. Separat se amestecă gălbenușurile cu uleiul și cu esența de vanilie. Se toarnă albușurile peste gălbenușuri și se amestecă din nou împreună cu făina. Aluatul omogen se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se așază deasupra caisele tăiate în jumătate. Se pune pandișpanul la cuptor timp de 30 de minute, apoi se pudrează la final cu zahăr vanilat.
Deliciosul pandișpan este pe placul multora dintre noi și poate fi pregătit la ceas aniversar, dar și ori de câte ori vrem să ne încântăm papilele gustative cu un desert gustos, aromat și pufos.