Prima pagină » Culinar » Rețeta originală de tobă de casă: Secretele bunicii pentru un gust desăvârșit

Rețeta originală de tobă de casă: Secretele bunicii pentru un gust desăvârșit

27 dec. 2021, 10:08,
în Culinar

Când se apropiau sărbătorile de iarnă, bunica pregătea după rețeta originală de tobă de casă. De obicei, bunica pregătea acest deliciu din carne de porc proaspătă. Acest mod de a pregăti toba de casă este unul extrem de ușor și rapid. Întreaga familie aștepta cu nerăbdare sărbătorile de iarnă pentru a se delecta cu acest deliciu suprem.

Pentru a pregăti toba de casă, bunica nu avea nevoie de multe ingrediente. De obicei, ea folosea carnea din porcul proaspăt tăiatla fel ca și pentru piftie. Pentru a obține o tobă extrem de delicioasă bunica avea nevoie de tot capul de porc, pârlit foarte bine. De asemenea, gustul desăvârșit al tobei de casă este oferit de condimentele folosite de bunica.

toba de casa taiata pe un fund de lemn

Întreaga familie aștepta cu nerăbdare sărbătorile de iarnă pentru a se delecta cu acest deliciu suprem

Rețeta originală de tobă de casă: Pașii de urmat pentru un deliciu autentic românesc

Primul pas pe care îl făcea bunica pentru pregătirea tobei de casă era punerea ingredientelor într-un vas mare cu apă rece și oțet. Pentru a reuși să scoată mirosul din carne, bunica o lăsa pentru 30 de minute în soluția pregătită. Ulterior, ea o mai spăla încă o dată sub un jet de apă rece.

Pentru a pregăti acest deliciu după rețeta originală de tobă de casă, bunica așeza la foc toate ingredientele. De asemenea, pentru a pregăti una dintre cele mai delicioase mâncăruri, bunica avea nevoie de o oală suficient de mare. În recipientul suficient de mare, cât pentru 7 litri, bunica punea capul întreg de porc, rinichii, inima și câteva bucăți de șorici.

Pentru acea aromă desăvârșită, bunica adăuga 3 foi de dafin. De asemenea, nelipsite erau boabele de piper și cel măcinat. Pentru a pregăti unul dintre deliciile culinare, bunica mai avea nevoie de un stomac de porc și 2 lingurițe de oțet.

toba de casa taiata langa usturoi si ceapa curatite

După ce toate ingredientele au fost pregătite, bunica le punea în stomacul curățat

Toba de casă după rețeta bunicii: Cât se fierbea carnea pentru cea mai bună tobă

Bunica așeza toate ingredientele în oala suficient de mare, după care o punea la foc încet. Ea era atentă la momentul în care oala dădea în clocot pentru a reuși să adune toată spuma adunată. Din moment ce toată spuma a fost adunată, bunica punea sarea, foile de dafin și piperul boabe.

Pentru a obține o tobă de casă extrem de delicioasă, bunica o lăsa la fiert timp de două ore. Între timp, bunica punea stomacul porcului în apă rece cu oțet. Din moment ce toate ingredientele au fiert, ea tăia în bucățele mici toată carnea. Acestea, la rândul lor, erau condimentate foarte bine cu sare, piper măcinat și cu puțină zeamă în care au fiert.

toba de casa taiata langa cateva rosii si patrunjel

Pentru a pregăti acest deliciu după rețeta originală de tobă de casă, bunica așeza la foc toate ingredientele

După ce toate ingredientele au fost pregătite, bunica le punea în stomacul curățat. Pentru a nu se desface toba, bunica o cosea foarte bine, făcând și câteva găuri cu o andrea. După ce deliciul pregătit după rețeta originală de toba de casă era bine cusut, bunica o punea din nou la fiert, lăsând-o încă pentru 30 de minute pe foc.

Pentru a prinde bine toba de casă și a obține consistența dorită, bunica se folosea de un secret știut din cele mai vechi timpuri. Astfel, conform rețetei originală de tobă de casă, bunica scotea deliciul din apa în care a fiert, punând-o pe un suport de lemn. Ulterior, toba era așezată deasupra unui alt suport de lemn peste care erau așezate greutăți. Pentru a fi servită, toba trebuie răcită până a doua zi.

toba de casa taiata pe o farfurie

Bunica pregătea acest deliciu din carne de porc proaspătă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`