Prima pagină » Culinar » Rețeta negresa copilăriei mele: Cum să obții un blat pufos pentru un desert de excepție

Rețeta negresa copilăriei mele: Cum să obții un blat pufos pentru un desert de excepție

18 ian. 2022, 14:04,
în Culinar

Când toți nepoții se adunau în vacanță, bunica pregătea după rețeta, negresa copilăriei mele. Acest desert este unul extrem de bun. Îți aduce aminte de clipele fericite din copilărie, poveștile bunicii și de mirosul curții în care ai crescut.

Din câteva ingrediente extrem de simple, bunica pregătea o adevărată capodoperă culinară. Poate că astăzi negresa nu este considerată unul dintre cele mai deosebite deserturi, însă pe vremea copilăriei, aceasta era un deliciu suprem. Bunica știa mai multe rețete pentru a pregăti negresa. Însă, preferata nepoților era aceea cu dulceață de vișine. Vară de vară, toți nepoții culegeau vișine din copacul bunicii. Iar această negresă le aducea aminte de clipele unice și fericite din timpul vacanțelor de vară.

negresa pe o tava taiata in mai multe felii

Din câteva ingrediente extrem de simple, bunica pregătea o adevărată capodoperă culinară

Rețeta negresa copilăriei mele: Ingredientele necesare pentru o prăjitură delicioasă

Pentru a obține un deliciu suprem este foarte important să respecți anumiți pași. Bunica mereu obținea o negresă perfectă. Niciodată nu i s-a întâmplat ca desertul să rămână și pentru a doua zi. Iar pentru a pregăti negresa conform rețetei știute doar de bunica trebuie să folosește următoarele ingrediente.

Tot de ce avea bunica nevoie pentru pregătirea deliciului erau 3 ouă proaspete de casă, 4 căni de făină și 2 de zahăr. Pentru ca negresa să fie suficient de pufoasă, bunica adăuga și 2 căni de lapte gras de casă. Ea mereu cumpăra lapte de la vecină, știind că doar acolo găsește laptele potrivit pentru desert. De asemenea, ea adăuga și ulei pentru ca desertul să nu se lipească de tavă. Iar pentru umplutură, nelipsit era gemul de căpșune. Bunica nu folosea praf de copt pentru a crește aluatul.

În perioada postului, bunica pregătea atât negresă însiropată, cât și prăjitură cu mere. Acestea erau cele mai adorate

deserturi de către nepoți în perioada vacanței de vară. Iar pentru perioada rece a anului, bunica pregătea biscuiți de casă moi și pufoși și salam de biscuiți.

negresa din fructe taiata pe o farfurie

Pentru a obține un deliciu suprem este foarte important să respecți anumiți pași

Pașii pe care îi respecta bunica în pregătirea negresei cu dulceață de vișine

Pentru a pregăti negresa după rețeta bunicii trebuie să amesteci ingredientele uscate într-un vas suficient de mare. Bunica îl folosea pe cel aluminiu, fiind moștenit de la mama sa. Astfel, făina și un vârf de cuțit de sare erau amestecate. Ulterior, erau adăugate pe rând următoarele ingrediente. Respectiv, zahărul, ouăle și gemul. Toate ingredientele erau încorporate în faină, urmând a fi adăugat laptele și uleiul. Bunica amesteca foarte bine aluatul, până acesta avea consistența perfect.

Un secret din parte bunicii pentru a obține desertul perfect era modul de pregătire a aluatului. De acesta practic depindea gustul, forma și aroma deliciului. Bunica era atentă să formeze un aluat suficiente de consistent, dar care curge.

negresa intr-o tava

În perioada postului, bunica pregătea atât negresă însiropată, cât și prăjitură cu mere

În cuptorul de lupt, preîncălzit anterior cu lemne de stejar, bunica punea tava cu negresa la copt. Tava în care se cocea negresa era extrem de grea, fiind făcută dintr-un fier greu. Bunica nu avea mereu unt, însă când acesta nu lipsea, ea ungea foarte bine cu el tava de fier. Ea obișnuia să lase negresa la copt timp de 50 de minute.

Desertul pregătit după rețeta negresa copilăriei mele este una extrem de ușoară. Aceasta poate fi pregătit chiar de cele mai tinere gospodine. Acest desert este extrem de potrivit, la fel ca și crema pentru foi de napolitană, pentru a-ți uimi întreaga familie.

negresa din cirese si visine pe o farfurie

Un secret din parte bunicii pentru a obține desertul perfect era modul de pregătire a aluatului

Bugetul.ro
Orașul în care nu a mai plouat de 600 de ani. Una dintre cele mai exotice capitale de pe planetă se bucură și de un fenomen meteorologic neobișnuit
redactia.ro
«TURUL DOI INAPOI» Cristela Georgescu primul mesaj dupa decizia judecatorilor
Bugetul.ro
Trei luni de foc în România. Explozia profețită de specialiștii în economie se referă la prețurile produselor din țara noastră în perioada următoare
a1.ro
Ilie Bolojan și Marcel Ciolacu au fost prezenți la înmormântarea Papei Francisc. Cum a apărut președinte interimar al României
Playtech.ro
Fără pensii majorate pentru aceşti bătrâni. Lovitura de după Paşte pentru pensionari
observatornews.ro
Schimbare drastică a vremii: De la temperaturi de vară, la coduri galbene şi portocalii de furtuni. În Braşov, a plouat cu găleata şi a căzut grindina
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Pensii majorate în funcție de vechime. Se distribuie din data de 2 mai
realitatea.net
Se anunță scumpiri în lanț. Expiră plafonările pe care Guvernul nu se știe dacă le va mai prelungi
SportpeSurse
A șocat lumea cu gestul său. Lui Putin nu îi mai este frică de nimic! FOTO
Playtech.ro
Orașul din România unde nu plouă cu lunile, este cel mai secetos. Localnicii se bucură și la câțiva stropi
Dailybusiness.ro
Poți păstra numărul de înmatriculare dacă vinzi sau radiezi mașina? Legea oferă răspunsul clar
RomaniaTV
Scăpaţi urgent de bancnotele de 20 și 50 de euro rămase prin portofele din vacanţe. Raport OFICIAL
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Dispare garanţia de 50 de bani! Schimbare majoră la punctele de reciclare, ce se întâmplă cu sistemul SGR
redactia.ro
Care au fost, de fapt, ultimele cuvinte ale Papei înainte de a muri. Gestul emoționant pe care l-a făcut cu puțin timp înainte să intre în comă
ego.ro
Anca Alexandrescu, de nerecunoscut! În aceste imagini, îți e greu să-ți dai seama că ea este FOTO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`