Cea mai eficientă metodă de detoxifiere, este cea în care zdrobim legumele și fructele, fără a îndepărta pulpa, bogată în fibre și vitamine. Fructele și legumele proaspete sunt foarte eficiente, atunci când sunt tocate, mărunțite, zdrobite și folosite împreună cu pulpa și coaja, acestea conținând numeroși nutrienți, benefici la nivel celular.
Pentru absorbţia gazelor şi a substanţelor toxice, acumulate sau rezultate în urma metabolismului, există un remediu naturist, care grăbeşte eliminarea toxinelor din organism.
Pentru aceasta avem nevoie de:
- – ½ kg ţelină
– ½ kg sfeclă roşie
– ½ kg morcovi
– ½ kg mere
– ½ kg miez de nucă
– ½ kg miere de albine
– zeama de la 4 lămâi
– 1 litru vin alb de ţară
Mod de preparare:
Se spală bine fructele şi legumele,se taie în bucăţi mici şi se trec prin blender, după care se toarnă peste ele zeama de lămâie şi vinul alb. Se amestecă totul cu o lingură de lemn, până la omogenizarea completă, apoi se păstrează într-un vas închis ermetic, la frigider, timp de o săptămână. După aceea se vor administra câte două linguri din acest amestec, înaintea celor trei mese principale, până la terminarea întregii cantităţi. Acest tratament se poate face din trei în trei luni şi ajută la detoxifierea și energizarea organismului.