Prima pagină » Culinar » Rețetă murături țărănești. Cum să obții murături asortate gustoase și aromate ca pe vremea bunicii

Rețetă murături țărănești. Cum să obții murături asortate gustoase și aromate ca pe vremea bunicii

27 iul. 2022, 13:40,
în Culinar

Dacă vrem să pregătim un adevărat deliciu pentru sezonul de iarnă, ideală este savuroasa rețetă de murături țărănești. Acestea sunt pe placul multora dintre noi, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta de odinioară, la final vom obține niște murături gustoase, care își vor păstra savoarea mai mult timp. Murăturile țărănești pot fi servite alături de o friptură delicioasă, dar și de alte bucate alese. Iată cum să obții murături asortate gustoase și aromate ca pe vremea bunicii.

Rețetă de murături țărănești pentru un deliciu în farfurie

Când vine vorba de gustoasele murături, gospodinele se întrec în tot felul de rețete inedite și spectaculoase. Pentru iubitorii de preparate culinare tradiționale, ideale sunt murăturile țărănești făcute după rețeta de odinioară a bunicii. Dacă vrem să obținem niște murături gustoase, care să își păstreze prospețimea și aromele chiar și pe timpul iernii, atunci trebuie să ținem cont de câteva trucuri.

Tot mai multe doamne vor să afle secretul murăturilor în saramură pentru ca succesul culinar să fie garantat. De la savuroasele gogonele murate, până la delicioșii castraveți sau pepeni murați, rețetele sunt pe placul tuturor. Pe lângă delicioasele murături, din cămară nu trebuie să lipsească și compoturile cu fructe sau porumbul fiert pentru iarnă. Acesta poate fi conservat pentru sezonul rece și servit ori de câte ori vrem să ne încântăm papilele gustative cu un adevărat deliciu culinar.

Murăturile țărănești asortate pot fi puse la borcan sau în butoi și păstrate la loc uscat și răcoros pentru a-și păstra savoarea și aspectul chiar și pe timpul iernii. Pentru a obține acasă cele mai bune murături, avem nevoie de ingrediente de calitate, de câteva mirodenii atent alese și de un plus de imaginație, iar succesul este garantat.

Cum să pregătești acasă cele mai bune murături ca pe vremea bunicii

Pentru savuroasele murături țărănești asortate la borcan vom avea nevoie de varză roșie, hrean, morcovi, conopidă, gogoșari, țelină, apă, sare, boabe de piper, boabe de muștar, crenguțe de cimbru, usturoi și foi de dafin.

Mai întâi se spală legumele, se lasă la scurs apoi se curăță de coajă, semințe și cotoare, apoi se taie fiecare în parte. Varza se taie în fâșii subțiri, morcovul rondele, gogoșarii feliuțe, usturoiul rondele, conopida se taie în buchețele mici, iar hreanul și țelina se dau prin răzătoare.

După ce se spală foarte bine borcanele în care vom pune murăturile țărănești, se măsoară cantitatea de apă de care avem nevoie. Borcanele se vor umple cu apă, apoi vărsăm apa într-un vas mare. Se adaugă sare în apă, câte o lingură de sare la 1 l de apă, apoi se dă la foc mediu și se amestecă continuu până când se dizolvă sarea. Când este gata saramura, se lasă la răcit.

După aceea se așază legumele în straturi în borcane, iar printre straturi se intercalează usturoiul, cimbrul, boabele de piper și de muștar, apoi câte o foaie de dafin în fiecare borcan.

La final, se pun câteva frunze de țelină deasupra, astfel încât legumele să stea bine presate în borcan. La final se toarnă saramura călduță peste legume, se pun capacele și se depozitează borcanele la loc uscat și răcoros. Saramura va fi tulbure timp de câteva săptămâni, când va începe procesul de fermentație, însă după ce saramura se limpezește, murăturile sunt bune de servit.

Cu siguranță vom obține cele mai bune murături țărănești, care își vor păstra savoarea chiar și pe timpul iernii. Dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta de odinioară a bunicii, la final ne vom încânta papilele gustative cu un adevărat deliciu culinar.

Murăturile țărănești la borcan făcute după rețeta tradițională sunt gustoase, aromate și pot fi păstrate mai mult timp în cămară, fiind servite alături de alte bucate savuroase. Pentru a obține niște murături delicioase, trebuie să ținem cont de câteva trucuri simple pentru un succes garantat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
16 noiembrie 2024
16 noiembrie 2024