Aceste ouă cremoase te vor cuceri de la prima înghiţitură. Sunt diferite de orice omletă pe care ai încercat-o până acum. Ouă cremoase după reţeta lui Gordon Ramsay.
Ingrediente:
6 ouă
50 ml smântână lichidă (25-30 % grăsime)
1 lingură de unt
sare, după gust
piper, după gust
frunze de ceapă verde, opţional
3-4 roşii cherry, pentru decor
pâine neagră, pentru servit
Mod de preparare:
Într-o tigaie antiaderentă neîncălzită pui, de la început, ouăle sparte (dar nebătute), untul rece, smântâna lichidă, sare şi piper. Transferi vasul pe foc mic şi începi să amesteci cu o spatulă de lemn sau de silicon. Amesteci încontinuu, până ce compoziţia este omogenă, dar se şi găteşte în acelaşi timp. Când începe să aibă consistenţa unei omlete, o iei de pe foc, dar o mai ţii în tigaie jumătate de minut şi continui să amesteci.
La final adaugi frunzele de ceapă tocate. O serveşti fierbinte, pe felii de pâine neagră sau de secară, decorată cu roşii cherry.