Prima pagină » Culinar » Rețetă gogonele murate dulci. Cum să obții cea mai suculentă conservă pentru întreaga familie

Rețetă gogonele murate dulci. Cum să obții cea mai suculentă conservă pentru întreaga familie

24 iun. 2022, 13:44,
în Culinar

Există o rețetă de gogonele murate dulci cunoscută de bunica din cele mai vechi timpuri care te va uimi cu gustul acesteia. În această rețetă, este indicată o metodă de conservare a roșiilor dulci, deoarece marinada conține o cantitate mare de zahăr. Roșiile după această rețetă sunt foarte gustoase și aromate. Este bine să gătiți roșii dulci pentru iarnă în borcane de câțiva litri. De asemenea, este bine să păstrați roșiile murate într-un loc întunecat și răcoros.

Aceasta este rețeta cea mai preferată de roșii dulci murate știută doar de bunica. Toată familia adoră aceste murături. De obicei, bunica punea roșiile la murat în borcane spălate de 3 litri. Cu toate că fiecare gospodină are propria ei rețetă verificată în timp de roșii murate dulci care încântă familia pe tot parcursul iernii reci, rețeta bunicii te va surprinde cu adevărat. Nu este nevoie să cauți metode complicate de gătit pentru a face aperitivul frumos și gustos. Este suficient să respectați regulile de bază pentru murarea roșiilor pe care ți le spune bunica în rețeta ei. Absolut orice roșie este potrivit pentru murat, fie ele mari, mici, verzi sau cărnoase. Principalul lucru este că în fiecare bancă ar trebui să existe un singur soi de gogonele. Astfel te vei proteja de „surprizele” neplăcute. Roșiile cremă sunt cel mai bine murate, deoarece adesea fructele lor au întotdeauna aceeași dimensiune. Pentru ca preparatul să fie frumos, iar coaja de pe legume să nu se spargă, luați roșii cu pulpă densă și coajă groasă. Urmând aceste reguli simple și urmând rețetele bunicii pas cu pas, vei obține roșii murate foarte gustoase.

un bol cu gogonele murate dulci

De obicei, bunica punea roșiile la murat în borcane spălate de 3 litri

Rețetă gogonele murate dulci. Cum să alegi cele mai potrivite legume pentru conservă

Gospodinelor le va plăcea această metodă, deoarece nu există pas de sterilizare. Roșiile sunt pur și simplu acoperite cu apă clocotită și stau aproximativ o jumătate de oră. În ciuda ușurinței de pregătire, gogonelele sunt foarte bine depozitate și se dovedesc a fi foarte suculente și gustoase. Aproximativ după aceeași metodă poți pregăti și ardei copți la borcan.

Pentru a pregăti cele mai delicioase gogonele murate dulci vei avea nevoie de 2 kg de roșii proaspete. De asemenea, pentru aromă și gustul inedit a murăturii vei avea nevoie de două bucăți mari e usturoi, 4 bucăți de piper negru boabe, 4 bucăți de ardei mazăre dulce și 2 bucăți de umbrele de mărar. De obicei, bunica punea o lingură de sare și 10 linguri de zahăr granulat. De asemenea, bunica mai punea și o lingură de esență de oțet.

doua borcane de 3 litri pe o masa

Absolut orice roșie este potrivit pentru murat, fie ele mari, mici, verzi sau cărnoase

Întâi de toate trebuie să clătiți borcanele bine în apă fierbinte împreună cu bicarbonat de sodiu sau săpun. Bunica fierbea capacele aproximativ 2-3 minute. După care clătea bine roșiile sub robinet, la fel proceda și cu morcovii care îi pregătea pentru iarnă. Pentru a asigura gogonelelor o aromă deosebită, bunica punea în borcane uscate ienibaharul și boabele de piper negru, umbrelele de mărar spălate și cățeii de usturoi decojiți. Aceste condimente ea le folosea și pentru pregătirea gogoșarilor în oțet.

Cum se aranjează gogonelele în borcanul pentru murături. Secretele pentru a păstra integritatea lor

Din moment ce toate ingredientele erau adăugate în borcan, bunica punea gogonelele mai mari pe fundul borcanului. Pentru a păstra integritatea roșii, așezați cele mai mici gogonele deasupra. Ulterior ea turna apă purificată într-o oală sau ibric, o fierbea și apoi o turna în borcane într-un jet subțire până la vârf. După care bunica acoperea cu un capac curat și lăsa 20-30 de minute până când lichidul s-a răcit complet.

trei borcane cu gogonele murate pe o masa

Roșiile cremă sunt cel mai bine murate, deoarece adesea legumele lor au întotdeauna aceeași dimensiune

Folosind un capac din nailon cu găuri, turnați apă de sub roșie în tigaie. Puneți sare, zahăr granulat și trimiteți vasele la aragaz. Când apar bulele la suprafață, detectăm 1-2 minute, apoi turnăm esența de oțet. Ulterior se toarnă marinada fierbinte peste roșii.

După rețeta de gogonele murate dulci este foarte important să răsucești strâns borcanele cu capace, după care bunica le întorcea cu susul în jos, le învelea într-o pătură caldă și le lăsăm să se răcească. Poți începe să gustați roșii murate dulci și suculente după 40 de zile. Trebuie să depozitați un astfel de semifabricat în subsol, unde este uscat și răcoros. De asemenea, bunica le servea mereu cu vinete crude înghețate la congelator.

un borcan cu gogonele murate dulci pe o masa langa mai multe rosii proapete pe o masa

Pentru a pregăti cele mai delicioase gogonele murate dulci vei avea nevoie de 2 kg de roșii proaspete

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024