Prima pagină » Culinar » Rețeta familiei. Ciorbă de păstăi galbene cu smântână și usturoi
Rețeta familiei. Ciorbă de păstăi galbene cu smântână și usturoi

Rețeta familiei. Ciorbă de păstăi galbene cu smântână și usturoi

23 ian. 2024, 13:54,
BZI.ro, în Culinar

Cu siguranță vei savura fiecare lingură din această rețetă delicioasă de ciorbă de păstăi galbene cu smântână, care va cuceri inima întregii familii. Fără carne, dar cu un adaos generos de smântână, această ciorbă va câștigă un loc special în topul preferințelor tale culinare.

Ciorbă de păstăi galbene cu smântână și rântaș

Rețeta de față nu doar că este foarte simplu și rapid de preparat, dar este și un adevărat deliciu care te va unge pe suflet. Această modalitate ușoară de a prepara ciorba de fasole galbenă este, de asemenea, aplicabilă și altor tipuri de ciorbe din legume, precum cele de varză, cartofi sau fasole, cu mici ajustări pentru a îmbogăți experiența culinară.

De exemplu, usturoiul se va regăsi în mod special în ciorba de păstăi, în timp ce la celelalte variante, rântașul se va realiza doar din ceapă, oferind un caracter unic fiecărei rețete. Diversitatea este dată și de mirodeniile alese pentru fierbere și asezonare, cum ar fi mult mărar la ciorba de varză, frunze de dafin și morcovi pentru cea de păstăi de fasole , iar ciorba de cartofi primește un plus de aromă prin adăugarea de frunze de țelină.

Pentru a prepara ciorba de păstăi galbene cu smântână, vei avea nevoie de 600 de grame de păstăi galbene, 2 fire de leuștean pentru a intensifica aroma, 200 de mililitri de smântână pentru cremozitate, și 3 căței de usturoi. Rântașul se va realiza din 3 linguri de făină, 100 de mililitri de bulion, 1 ceapă mare, 2 căței de usturoi, 1 linguriță de boia dulce, piper, sare și puțin ulei. Aceste ingrediente vor constitui baza unei ciorbe pline de savoare și arome delicioase.

Mod de preparare

Pentru a obține o delicioasă ciorbă de păstăi, începe prin a tăia capetele păstăilor și a le rupe în bucăți după preferință. Apoi, pune-le la fiert în 7 căni de apă, alături de leuștean și sare. Lasă-le să fiarbă la foc mediu timp de 35-45 de minute, până când sunt perfect fierte.

În paralel, pregătește rântașul. Călește ceapa și cei 2 căței de usturoi tocați într-un strop de ulei. După ce acestea devin moi, adaugă făina și amestecă timp de 10 secunde. Asigură-te că făina nu se rumenește prea mult pentru a evita să pice greu la stomac. Stinge rapid cu bulion și adaugă aproximativ 150 ml de apă. Condimentează cu sare, piper și boia și lasă la fiert timp de 1 minut. Strecoară rântașul folosind o lingură de lemn, amestecând până când se dizolvă complet. Aruncă ceea ce rămâne în strecurătoare.

După ce păstăile sunt fierte, lasă-le să fiarbă în continuare, timp de 5 minute, apoi oprește focul. Într-un bol separat, amestecă smântâna cu aproximativ 5 polonice de ciorbă fierbinte, apoi adaugă amestecul încet și continuu în ciorbă, pentru a evita brânzirea. Zdrobește cei 3 căței de usturoi rămași în ciorbă. Reia focul la intensitate medie și lasă ciorba de păstăi galbene cu smântână să dea în câteva clocote. Adaugă sare și piper după gust, și servește cu pâine proaspătă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *