Multe gospodine aleg la ceas aniversar gustoasa rețetă de drob de pui. Acest preparat este delicios și pe placul multora dintre noi, alături de tradiționalul drob de miel. Drobul de pui are o aromă aparte, este ușor și sățios. Dacă vrem să îi surprindem pe cei dragi cu un adevărat deliciu, trebuie să avem în vedere niște secrete din rețeta clasică și să adăugăm puțină imaginație, iar succesul culinar va fi garantat. Iată câteva trucuri care te vor ajuta să obții un preparat savuros pentru masa de Paște.
Rețetă drob de pui
Dacă vrem să îi cucerim pe cei dragi cu un preparat savuros la masa de Paște, ideală este rețeta de drob de pui. Drobul de miel, dar și cel de pui sunt adevărate delicii la ceas de sărbătoare, iar gospodinele se întrec în tot felul de rețete și trucuri culinare. Rețeta de drob de pui este ușoară, gustoasă și rapidă. Pentru a obține un drob perfect este bine să adăugăm câteva arome inedite, iar la final drobul de pui va ieși aromat și cu o textură cremoasă.
Pentru cei care nu mânâncă deloc carne de miel, drobul de pui este alegerea perfectă alături de alte bucate alese. Drobul de pui se face din ficat, pipote și inimi de pui. Acestui preparat îi putem oferi un aspect deosebit, ornându-l cu legume și verdețuri proaspete. Pe lângă acest deliciu, de la masa de Paște nu trebuie să lipsească un cozonac pufos ca la mama acasă.
Acesta se face cu un aluat fraged cu ulei și apă minerală, iar dacă adăugăm și puțin lapte și esențe, succesul culinar va fi garantat. Când vine vorba de mâncarea de Paște, doamnele se întrec în tot felul de rețete gustoase și spectaculoase.
Cum să obții un preparat delicios pentru mesele de sărbătoare
Pentru savurosul drob de pui vom avea nevoie de 1 kg de ficat de pui, 1 kg de pipote și inimi de pui, 8 ouă, 2 legături de ceapă verde, 2 cepe mari, 1 legătură de pătrunjel proaspăt, 2 căței de usturoi, 2 linguri de ulei, ciuperci, sare și piper. Mai întâi se spală foarte bine pipotele și inimile de pui în apă călduță apoi se lasă la scurs pentru câteva minute. La fel se procedează și cu ficățeii de pui. Cât ficățeii, pipotele și inimile se scurg de apă se pregătesc legumele. Ceapa verde și cea uscată se curăță și se toacă mărunt, apoi se mărunțește și pătrunjelul. Usturoiul se taie rondele, apoi se pun ouăle la fiert.
Într-o cratiță cu apă se pun ficățeii la fiert și în altă oală cu puțină sare se fierb pipotele și inimile. Se îndepărtează treptat spuma apoi se scot măruntaiele din apă și se lasă la scurs. Organele se dau prin mașina de tocat pentru a obține o compoziție cremoasă. Se pune după aceea ceapa la călit într-o tigaie cu puțin ulei încins.
Se adaugă și ciupercile tăiate mărunt apoi se amestecă ficățeii, pipotele și inimile împreună cu ceapa călită și un pic de pătrunjel tocat. Se condimentează totul cu sare și piper. Se pun trei ouă crude și se amestecă gustoasa compoziție până se leagă. Se preîncălzește cuptorul apoi se tapetează o tavă de chec cu hârtie de copt. Se toarnă un strat de compoziție gros cât două degete. Se întinde compoziția cu o lingură până se uniformizează în toată tava. Se pun ouăle fierte întregi curățate de-a lungul compoziției și se apasă puțin.
Se acoperă ouăle cu restul de compoziție de drob și se nivelează din nou. Drobul de pui se lasă la cuptor timp de 45 de minute. Când este gata, se scoate din cuptor, se lasă la răcit apoi se feliază pentru a fi servit. Cu siguranță vom obține un preparat irezistibil pentru toți cei de la masă.
Drobul de pui are o savoare aparte și este ideal la masa de Paște alături de alte bucate alese. Pentru a obține un adevărat deliciu trebuie să ținem cont de câteva trucuri din rețeta tradițională.