Adună-ți familia și prietenii în jurul mesei pentru o sărbătoare de Paște colorată în ouă roșii, la care servește ca aperitiv un drob de miel delicios.
PAȘI DE URMAT
1. Spală bine organele în apă rece, apoi taie-le în bucăți și curăță-le.
2. Prepară un amestec de trei părți apă și o parte oțet și lasă bucățile de carne acolo timp de 10-15 minute.
3. Pune organele la fiert în apă rece aproximativ 30 de minute. Spumează de câte ori e nevoie.
4. Scurge apa și lasă totul la răcit.
5. Dă organele fierte prin mașina de tocat împreună cu ceapa, usturoiul, pătrunjelul și mărarul și pune sare.
6. Adaugă ouăle bătute și amestecă până ce totul devine o pastă închegată.
7. Spală prapurul în câteva ape și lasă-l să se zvânte. Așează-l într-o cratiță astfel încât să se reverse peste marginile cratiței.
8. Acum pune în prapur carnea, acoperă cu marginile prapurului și las-o la cuptor timp de 50 de minute până se rumenește.
9. Dacă nu îți place cum miroase prapurul, pune-l cu o seară înainte într-o cratiță cu apă rece și o ceașcă de oțet.
Pentru un drob de miel fără prapur…
1. Înlocuiește prapurul cu o foaie din aluat fraged, făcut dintr-un ou, o lingură de unt și făină cât cuprinde.
2. Se amestecă și se întinde o foaie groasă cât muchia cuțitului.
3. Se pune în cratița unsă, se întinde deasupra umplutura și se întorc marginile, se unge cu ou și se coace aproximativ 30 de minute la cuptor.
Poftă bună!
Paștele este un prilej de liniște spirituală și anunță pentru mulți dintre noi zile pline alături de familie și prieteni, copii roind în jurul meselor îmbelșugate cu mâncăruri tradiționale, iar spre sfârșitul săptămânii dintre Duminica Floriilor și Paște, pregătirile ajung în punctul culminant.
Dacă ești în căutarea unei rețete gustoase de drob de miel, cu un rezultat spectaculos care să-i bucure pe cei dragi, pune în aplicare pașii prezentați în rețeta din josul paginii, însă nu înainte de a afla care sunt semnificațiile religioase ale mielului.
Ce semnificație are mielul de Paște
În credința ortodoxă, Paștele este una dintre cele mai importante sărbători. Pregătirile și obiceiurile, inclusiv alimentele tradiționale, rămân o parte importantă a vieții românilor de pretutindeni.
Tradiția de a mânca miel de Paște își trage rădăcinile încă dinaintea creștinismului. Conform povestii Exodului din Vechiul Testament, poporul Egiptului a fost lovit de o serie de plăgi teribile, inclusiv moartea tuturor întâi-născuților. Evreii au pictat ușile cu sânge de miel sacrificat, astfel încât „Îngerul Morții” să treacă peste casele lor și să-i cruțe. Obișnuiți să mănânce miel de Paște, evreii care s-au convertit la creștinism au continuat tradiția.
În plus, când Ioan Botezătorul li s-a adresat ucenicilor săi, acesta l-a numit pe Iisus „Mielul lui Dumnezeu”, care va șterge păcatul strămoșesc al lumii.