Prima pagină » Culinar » Rețetă delicioasă de ruladă cu ciocolată. Cucerește-i pe cei dragi cu un desert cremos și rafinat

Rețetă delicioasă de ruladă cu ciocolată. Cucerește-i pe cei dragi cu un desert cremos și rafinat

25 oct. 2023, 11:03,
în Culinar

O rețetă delicioasă de ruladă cu ciocolată este alegerea perfectă pentru orice masă. Dacă ne dorim să îi cucerim pe cei dragi cu un desert aromat, gustos și fin, putem face rapid o ruladă cu cremă de ciocolată. Pentru aceasta avem nevoie de câteva ingrediente și de arome inedite, iar cu un strop de imaginație vom transforma desertul într-un adevărat spectacol culinar. Cucerește-i pe cei dragi cu un desert cremos și rafinat.

Rețetă delicioasă de ruladă cu ciocolată

Când vine vorba de gustoasa ruladă de casă, gospodinele se întrec în tot felul de rețete. Rulada poate fi umplută cu cremă de ciocolată, cu cremă de vanilie sau cu o cremă în care vom adăuga bucăți de fructe proaspete.

Rulada poate fi transformată ușor dintr-un desert într-un aperitiv. Aceasta poate fi umplută cu spanac, cu brânză, cu ciuperci sau cu carne. Rulada este ideală de servit la orice ocazie, fie că este vorba de o masă festivă, fie de o zi obișnuită.

Pe lângă rulada cu ciocolată, putem pregăti pentru cei dragi și o prăjitură cu mere și blat de pandișpan. Aceasta este aromată și le va aminti celor dragi de vremea copilăriei. Pentru iubitorii de deserturi pufoase și sănătoase, putem face o prăjitură cu iaurt și ouă. Aceasta merge de minune la orice ocazie, chiar și dimineața alături de o cafea aromată.

Cum să pregătești la tine în bucătărie desertul perfect

Pentru rulada cu ciocolată vom avea nevoie de 4 ouă, 4 linguri de zahăr, 2 linguri de ulei, 4 linguri de făină, un vârf de cuțit de praf de copt și esență de vanilie, ingrediente necesare pentru blat. Pentru crema fină de ciocolată vom folosi 150 g de ciocolată, 200 ml de smântână și esență de vanilie.

Mai întâi vom pregăti crema de ciocolată. Se rupe ciocolata în bucățele și se pune într-o oală împreună cu smântâna apoi se topește totul. Se amestecă continuu pentru a nu se lipi crema de vas. Crema trebuie să aibă o consistență fină, un pic mai densă față de mierea de albine. Când este gata, se ia crema de pe foc, se lasă la răcit apoi se pune la frigider, timp în care vom pregăti blatul pufos pentru ruladă.

Într-un bol se bat spumă albușurile împreună cu un praf de sare. Se adaugă zahărul și se amestecă până când acesta se topește și se obține o compoziție spumoasă. În alt bol se mixează gălbenușurile cu un pic de ulei și esență de vanilie apoi se toarnă compoziția peste cea de albușuri. Se adaugă făina și praful de copt apoi se amestecă foarte bine toate ingredientele pentru a se omogeniza. Compoziția de blat se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se coace blatul timp de 15 minute, până când se rumenește ușor.

Când este gata, se scoate blatul din tavă, se lasă la răcit apoi se rulează cu tot cu hârtie de copt. După ce se răcește blatul complet, se desface și se pune deasupra un strat generos de cremă de ciocolată. După aceea se rulează blatul cât mai strâns să nu curgă ciocolata apoi se învelește în folie alimentară, se leagă la capete și se dă la frigider.

După câteva ore se scoate rulada de la rece, se taie felii apoi se servește. Acest desert se face rapid, iar rezultatul este încântător. Rulada cu cremă de ciocolată este ideală de servit la orice ocazie. Pentru acest deliciu avem nevoie de câteva ingrediente și de un strop de imaginație, iar succesul culinar va fi garantat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`