Prima pagină » Culinar » Rețetă de varză murată călită la cuptor. Trucuri simple pentru a obține o mâncare delicioasă

Rețetă de varză murată călită la cuptor. Trucuri simple pentru a obține o mâncare delicioasă

26 oct. 2022, 15:00,
în Culinar

Dacă vrem să pregătim o mâncare savuroasă ca în vremea de odinioară, ideală este delicioasa rețetă de varză murată călită la cuptor. Acest preparat culinar este ușor de făcut și pe placul multora dintre noi. Gustoasa varză murată călită la cuptor poate fi servită alături de alte bucate alese. Iată câteva trucuri pentru a obține o mâncare delicioasă.

Rețetă de varză murată călită la cuptor

Atunci când vrem să îi cucerim pe cei dragi cu o mâncare tradițională gustoasă și aromată, ideală este varza murată călită la cuptor. Acest preparat culinar va aminti de rețetele delicioase ale bunicii și de vremea copilăriei. Varza murată călită la cuptor este pe placul multora dintre noi, iar dacă ținem cont de câteva secrete din rețeta de odinioară, la final ne vom încânta papilele gustative cu un adevărat deliciu.

Varza murată călită la cuptor poate fi făcută cu carne sau simplă pentru a fi servită ca garnitură alături de o friptură gustoasă. Pentru a face această mâncare acasă, avem nevoie de câteva ingrediente și de un plus de imaginație, iar succesul culinar va fi garantat.

De asemenea, pe lista bunătăților cu varză se află și plăcinta cu varză murată. Aceasta este gustoasă, pufoasă și aromată, fiind nelipsită de la mesele festive. Pentru iubitorii de mâncăruri tradiționale, putem pregăti o delicioasă ciorbă de varză murată. Este important să știm cum să punem varza la murat pentru a-și păstra savoarea mai mult timp.

Varza murată călită la cuptor este ușor de făcut, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, vom obține un preparat culinar irezistibil.

Cum să pregătești rapid o mâncare tradițională delicioasă

Dacă vrem să îi surprindem pe cei de la masă cu o varză murată călită la cuptor, vom avea nevoie de 1 varză murată, 2 cepe, 1 morcov, 6 cârnăciori afumați, 3 felii de kaizer, cimbru, 1 foaie de dafin, 50 ml de ulei și 250 ml de apă.

Mai întâi se clătește varza murată sub jet de apă pentru a îndepărta gustul mult prea sărat și se lasă la scurs. După aceea, se taie varza în două și se toacă mărunt. La fel se procedează și cu ceapa și morcovul. Acestea se toacă mărunt, apoi se taie cârnăciorii și kaizerul în bucăți potrivite. Într-o oală de inox sau într-un vas yena se pune varza murată tocată mărunt împreună cu foaia de dafin, morcovul, ceapa, cârnăciorii, kaizerul și cimbrul. Deasupra se toarnă apa și uleiul.

Punem capacul pe oală și dăm la cuptor timp de 40 de minute. Se amestecă ușor varza după cele 40 de minute și se mai lasă timp de o oră la cuptor. Timpul de preparare diferă în funcție de vasul folosit. La final, varza murată călită trebuie să fie bine fiartă și ușor rumenită, iar zeama trebuie să scadă.

Delicioasa varză murată călită la cuptor se poate servi cu mămăliguță și ardei iute. Acest preparat culinar este gustos, aromat și pe placul tuturor celor de la masă.

Varza murată călită la cuptor este savuroasă și ușor de făcut, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, vom obține la final o mâncare irezistibilă. Acest deliciu poate fi făcut la mesele festive alături de alte bucate alese.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
06 august 2024
06 august 2024