Prepara reţetă de varză cu ciolan! Are gust extrem de bun şi un miros foarte apetisant. Pentru o porţie desăvârşită, îţi recomand să cumperi niște oase afumate. Nu uita să o serveşti împreună cu ardei iute şi cu mămăligă fierbinte.
Mai jos găseşti lista de ingrediente şi modul de preparare. Chiar dacă sunt mai multe pe listă, modul de gătire este chiar uşor. Spor la bucătărit şi poftă bună!
Ingrediente pentru ciolane:
- 4 ciolane de porc
- 125 ml bere
- 1 ceapă
- 2 linguri ulei
- 200 ml apă
- boia
- 1 foaie dafin
- agent de îngroșare (amidon)
- piper
- sare
Ingrediente pentru garnitură:
- 1 varză murată
- 2 linguri smântână
- 100 ml suc de mere
- 1 ceapă
- muștar
- 3 mere mai mici
- 5 boabe ienupăr
- 1/2 linguriță chimen
- 1 lingură ulei
Mod de preparare rețetă varză cu ciolan:
Mai întâi spală ciolanale în mai multe ape. Crestează-le apoi din loc în loc şi presară peste ele piper şi sare. Rumeneşte-le după aceea în ulei încins.
Transferă-le într-o tavă. Curăță ceapa şi tai-o julienne. Pune-o peste ciolanele de porc, împreună cu foile de dafin. Adaugă 120 ml de apă şi bagă tava în cuptor încins la 180-200 de grade Celsius. După circa o oră, întoarce ciolanele şi unge-le cu bere.
Cât timp se prepară ciolanele, ocupă-te de mere. Spală-le şi curăţă-le. Curăță ceapa şi tai-o cubuleţe. Taie fideluță varza murată. Pune-o la călit, împreună cu ceapa şi merele anterior pregătite. Stinge după câteva minute cu sucul de mere. Condimentează atunci cu piper, sare, chimen şi boabe de ienupăr.
Urmează să scoţi ciolanele din tavă pe farfurii. Sosul din tavă se transferă în tigaie, se toarnă restul de bere şi de apă şi se lasa să fiarbă cu agentul de îngroşare. La final se potriveşte de piper şi sare. Pune varza în farfurie, împreună cu muştarul şi cu smântâna. Poftă bună!