Delicioasa rețetă de turte la tigaie fără drojdie este pe placul multor femei pricepute în bucătărie. Turtele de casă sunt savuroase, se fac rapid și vor aminti celor de la masă de vremea copilăriei și de rețetele bunicii. Iată ce trebuie să știe gospodinele pentru a obține niște turte gustoase și pufoase.
Rețetă de turte la tigaie fără drojdie
Turtele de casă sunt pufoase, gustoase și merg servite la mesele de sărbătoare în familie. Acestea se fac rapid, cu doar câteva ingrediente și un strop de îndemânare. Pentru a obține niște turte aerate și aromate, trebuie să ținem cont de câteva trucuri simple. Turtele pot fi făcute cu sau fără drojdie, coapte la cuptor, la ceaun sau la tigaie. Pentru iubitorii de preparate culinare tradiționale, putem face și niște gogoși cu iaurt sau cu lapte.
La fel de bine putem face și câteva plăcinte de casă pufoase, aromate și umplute cu brânză sau cu dulceață. Rețetele sunt gustoase și pot fi adaptate după preferințe. Plăcintele pot fi făcute cu brânză și stafide, cu dulceață, cu varză, cu carne tocată, cu ciuperci și cu multe alte umpluturi, în funcție de gust și preferințe. Pentru savuroasa plăcintă cu iaurt și brânză vom avea nevoie de 1 pachet de foi de plăcintă, 6 ouă, 100 g de stafide, 400 g de brânză dulce, 500 g de iaurt, 150 g de zahăr, esență de vanilie, 1 linguriță de coajă rasă de lămâie, 1 praf de sare și 90 g de unt. Pentru ornat vom folosi un amestec din 50 ml de lapte, 1 ou și zahăr vanilat. Turtele merg servite la diferite mâncăruri savuroase.
Cum să pregătim cele mai bune turte de casă
Dacă vrem să pregătim niște turte de casă la tigaie fără a folosi drojdie, vom avea nevoie de 1 kg de făină, 1 linguriță de bicarbonat, 1 linguriță de sare, 1 lingură de oțet, 500 ml de apă și 50 ml de ulei.
Se pune făina într-un lighean mare și se adaugă sarea. Se face o gaură în mijlocul vasului cu făină apoi se toarnă bicarbonatul dizolvat în apă caldă. Se amestecă toate ingredientele apoi se începe frământarea aluatului. Când este gata, se lasă aluatul la dospit timp de 30 de minute.
După aceea, se împarte aluatul în bucăți potrivite și se întinde fiecare bucată în foi circulare care se coc la tigaie pe ambele părți, după ce am uns aluatul cu grăsime. La final, vom obține cele mai bune turte de casă, gustoase și pufoase.
Cu același aluat fraged fără drojdie putem face și o pâine de casă pufoasă și gustoasă. Rețeta este simplă și la îndemâna oricui. Turtele de casă se fac rapid, cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație. Putem să îi cucerim pe cei de la masă și cu niște turte moldovenești. Pentru câteva turte moldovenești vom avea nevoie de 1 kg de făină, 500 ml de apă, 30 ml de ulei, 25 g de drojdie, sare după gust și 1 linguriță de zahăr. Secretul constă în pregătirea unui aluat fraged, aromat și bine frământat. Dacă ținem cont de âteva trucuri din rețeta bunicii, la final vom obține adevărate delicii.