Prima pagină » Culinar » Rețetă de turtă dulce pufoasă. Un desert care îi va cuceri pe cei de la masă

Rețetă de turtă dulce pufoasă. Un desert care îi va cuceri pe cei de la masă

29 sept. 2023, 09:25,
în Culinar

Multe doamne pricepute în bucătărie aleg delicioasa rețetă de turtă dulce pufoasă. Turta dulce este aromată, gustoasă și ideală de făcut la orice ocazie. Iată cum să pregătești un desert care îi va cuceri pe cei de la masă.

Rețetă de turtă dulce pufoasă

Turta dulce de casă este desertul adorat de mulți dintre noi. Dacă alegem savuroasa rețetă de turtă dulce pufoasă, vom reuși să îi cucerim pe cei dragi cu un adevărat deliciu. Turta dulce se face rapid, cu doar câteva ingrediente, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, succesul culinar va fi garantat.

Pentru a obține un aluat pufos, acesta trebuie frământat bine și lăsat la dospit, iar pentru a fi aromat trebuie să adăugăm câteva esențe deosebite. Turta dulce este perfectă la mesele festive alături de alte deserturi gustoase. Pentru a le aminti celor de la masă de vremea copilăriei, putem pregăti și o prăjitură cu iaurt și ouă. Aceasta este pufoasă, aromată și incredibil de gustoasă.

La fel de bine putem să îi cucerim pe cei dragi și cu un chec cu iaurt și lămâie. Acest desert merge de minune și dimineața alături de o cafea aromată, dar și pe timpul zilei, ori de câte ori vrem să ne bucurăm de gustul unui desert savuros.

Cum să pregătești acasă o turtă dulce delicioasă

Dacă vrem să pregătim o tavă cu turtă dulce pufoasă vom avea nevoie de 500 g de făină, 4 ouă, 9 linguri de miere, 200 g de zahăr pudră vanilat, scorțișoară, anason, ghimbir, nucșoară și cuișoare, 1 linguriță de bicarbonat și 1 linguriță de zeamă de lămâie.

Mai întâi se pune untul într-o cratiță la topit împreună cu mierea, zeama de lămâie și zahărul. După ce toate ingredientele s-au omogenizat se adaugă ingredientele uscate, apoi se toarnă și ouăle bătute spumă.

După aceea se începe frământarea aluatului pentru turta dulce. Se toarnă treptat făina pentri a oferi aluatului consistența dorită. Se lasă aluatul la dospit timp de 30 de minute. Se tapetează cu hârtie de copt o tavă întinsă apoi se formează biluțe din aluat pentru a face turtă dulce. Se pune fiecare turtă dulce în tavă, la distanță între ele să nu se lipească. Se pune turta dulce la cuptor, iar când este gata se scoate, se pudrează cu zahăr vanilat și se lasă la răcit apoi se servește. Turta dulce de casă va fi cu siguranță apreciată de toți cei de la masă.

Turta dulce aromată și pufoasă este ideală de servit la orice masă alături de alte deserturi gustoase. Turta dulce se face rapid, cu doar câteva ingrediente, iar dacă adăugăm câteva arome deosebite, la final vom obține un adevărat deliciu. Turta dulce poate fi făcută simplă sau umplută cu gem, în funcție de preferințe. La fel de bine putem glasa turta dulce în ciocolată sau o putem pudra cu zahăr vanilat. Acest desert merge de minune la cafea, cu o cană cu lapte sau ori de câte ori vrem să ne încântăm papilele gustative cu un desert pufos, aromat și delicios. Turta dulce se face după rețeta veche a bunicii, iar dacă adăugăm un strop de imaginație și ingrediente alese cu grijă, rezultatul va fi pe măsura așteptărilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *