Delicioasa rețetă de turtă dulce moale este nelipsită de la mesele de sărbătoare. Acest desert făcut după rețeta bunicii este fraged, gustos și are un aspect deosebit. Dacă ținem cont de câteva trucuri simple vom reuși să le amintim celor de la masă de aromele bucatelor din vremea copilăriei. Iată cum să îi cucerești pe cei dragi cu un desert aromat.
Rețetă de turtă dulce moale
Când vine vorba de desert, gospodinele se întrec în tot felul de rețete rafinate, gustoase și inedite. Pe placul multora dintre noi este turta dulce moale, fragedă și aromată. Turta dulce este ușor de făcut, avem nevoie de câteva ingrediente, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta de odinioară a bunicii, succesul culinar va fi garantat.
Rețeta de turtă dulce moale este alegerea perfectă la ceas aniversar, dar și ori de câte ori vrem să ne încântăm papilele gustative cu un desert rafinat. Pe lângă acest desert simplu, dar delicios putem pregăti pentru cei dragi și niște covrigi de casă cu untură. Aceștia se fac cu un aluat fraged și pot fi ornați cu mac, susan sau alte semințe, după preferințe.
Un alt desert de casă delicios, ușor și simplu de pregătit este plăcinta cu mere. Aceasta poate fi făcută de post cu apă minerală sau cu un aluat frământat cu lapte și unt. Turta dulce moale este alegerea perfectă la mesele festive, însă putem pregăti acest desert și în momentele în care vrem să ne răsfățăm cu un desert aromat, fin și gustos.
Cum să îi surprinzi pe cei de la masă cu un desert delicios
Pentru a pregăti acasă niște turtă dulce moale vom avea nevoie de 3 linguri de miere, 1 linguriță de scorțișoară, 100 g de unt, 2 ouă, 200 g de zahăr tos, 500 g de făină și 1 linguriță de bicarbonat de sodiu. Pentru glazură vom folosi 1 albuș, 100 g de zahăr pudră, 2 linguri de apă fierbinte și 1 linguriță de zeamă de lămâie.
Într-o cratiță se pune mierea împreună cu untul și condimentele pentru turtă dulce la topit. După aceea într-un bol se bat două ouă spumă împreună cu zahărul tos. Făina și bicarbonatul se cern la un loc apoi peste făină se toarnă compoziția călduță făcută anterior și se frământă foarte bine până când se obține un aluat moale și aromat.
Aluatul obținut se învelește într-o folie alimentară și se lasă la rece timp de o oră. După aceea se împarte aluatul fraged în 20 de bucăți egale. Se modelează biluțele de aluat și se aplatizează. Când este gata turta dulce, se așază pe o tavă întinsă și se pune la cuptor. Se lasă până când turta dulce capătă o crustă ușoară deasupra, iar la interior este pufoasă și bine coaptă.
Se scoate tava cu turtă dulce de la cuptor și se lasă la răcit, apoi se pregătește glazura pentru acest desert încântător. Într-o cratiță se pune albușul împreună cu zahărul pudră și 2 linguri de apă fierbinte. Se amestecă totul foarte bine și se lasă la foc mic până când zahărul se topește. Glazura nu trebuie fiartă, ci lăsată doar să se încălzească foarte bine. Fiecare turtă dulce se glasează apoi se așază pe platouri pentru a fi servită. Cu siguranță vom obține un desert savuros și pe placul tuturor celor de la masă.
Turta dulce moale este ușor de făcut acasă, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, la final vom obține un desert savuros. Turta dulce este ideală la mesele de sărbătoare alături de alte prăjituri gustoase, fine și aromate.