Prima pagină » Culinar » Rețeta de tort kinder pingui. Acest desert este vedeta fiecărei sărbători!

Rețeta de tort kinder pingui. Acest desert este vedeta fiecărei sărbători!

23 aug. 2024, 09:17,
în Culinar

Kinder Pingui nu este doar un desert adorat de toată lumea, ci și ingredientul secret al unui tort care cucerește pe oricine. Combinația dintre crema fină de lapte, glazura de ciocolată și textura pufoasă face din acesta o alegere perfectă pentru orice ocazie specială.

Cine ar fi crezut că micuțul baton Kinder Pingui poate inspira un deliciu atât de savuros? Cu toții iubim gustul inconfundabil al acestui desert, iar acum îți poți aduce această savoare și într-un tort care combină toate elementele preferate: blatul moale, crema de lapte delicată și ciocolata crocantă. Fie că îl pregătești pentru o aniversare sau pentru o simplă răsfățare, acest deliciu va deveni rapid vedeta mesei tale.

Rețeta de tort kinder pingui

Mulți copii dar și adulți sunt de-a dreptul fermecați de prăjitura Kinder Pingui, însă această rețeta este una mai specială, prăjitura fiind sub formă de tort cu foi fine pandișpan cu cacao, cremă de mascarpone și glazură crocantă de ciocolată.

Multă lume e fascinată de acest deliciu datorită fineții și pentru că efectiv se topește în gură, iar pentru fanii ciocolatei, acest desert va deveni preferatul lor. Se face mult mai ușor ca alte rețete, nu necesită foarte multă dibăcie și experiențe vaste în cofetărie iar ingredientele sunt simple și la îndemâna oricui.

Pentru blat aveți nevoie de 4 ouă, un praf de sare, 125 gr zahăr tos, 80 gr făină albă, 40 gr cacao de bună calitate, 60 ml ulei de floarea soarelui.

Ingredientele pentru cremă sunt următoarele: 250 gr mascarpone, 150 gr smântână pentru frișcă, 100 gr zahăr pudră și o linguriță extract de vanilie. Pentru stratul de ciocolată aveți nevoie doar de 100 gr de nutella iar pentru glazură de 200 gr ciocolată fondantă, 20 gr unt și o linguriță cu vârf de zahăr pudră.

Pentru început trebuie să preîncălziți cuptorul la 175 grade Celsius, după care amestecați cacao cu făină și puneți compoziția la o parte pentru a o folosi ulterior.

Instrucțiuni de preparare

Se pun ouăle întregi într-un bol încăpător și se bat bine cu un praf de sare până lasă valuri consistente la suprafață. Se adaugă treptat zahărul și se bate în continuare până se topește pentru ca mai apoi să fie adăugat uleiul și se amestecă ușor până se încorporează. Se pune făina amestecată cu cacao și cu ajutorul unei spatule se încorporează totul cu mișcări ușoare de jos în sus.

Se toarnă compoziția într-o tavă rotundă și se dă la cuptor pentru 20 – 25 de minute sau până trece testul scobitorii. După ce blatul este gata, se scoate afară și se lasă la răcit, în cazul în care blatul a crescut cu umflătură la mijloc, tăiați capacul blatului astfel încât să obțineți un blat uniform.

Pentru crema de mascarpone se pun toate ingredientele într-un bol, la rece, cu excepția zahărului pudră. Ele trebuie să fie musai rece, altfel există riscul ca crema să se taie. După ce s-au răcit ingredientele se pune și zahărul pudră și cu ajutorul unui robot de bucătărie se bate crema până se întărește și lasă valuri frumoase la suprafață.

Stratul de ciocolată se întinde pe o tavă tapetată cu folie alimentară și se pune la congelator pentru minim 15 minute sau până se congelează total. Dacă aveți un inel detașabil puteți să îl așezati pe folia alimentară și să întindeți crema de ciocolată în interiorul lui. Iar pentru glazură se pune ciocolata cu untul și zahărul pudră pe bain marie și se lasă la topit.

Pentru asamblare se pune blatul, jumătate din crema de mascarpone, discul de ciocolată, a doua jumătate de cremă și închideți cu celălalt blat.

Ultimul pas în realizarea tortului cu Kinder Pingui este cel în care trebuie turnată glazura de ciocolată peste tort pentru ca mai apoi să fie pus la rece și ulterior decorat după bunul plac.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
23 august 2024
23 august 2024