Multe gospodine aleg delicioasa rețetă de tocană de legume cu orez. Aceasta are o savoare aparte, este sănătoasă și bogată în vitamine. Tocana de legume cu orez este ideală și pentru cei care se află la dietă și optează pentru o alimentație echlibrată. Iată cum să obții un preparat savuros.
Rețetă de tocană de legume cu orez
Tocana de legume cu orez este pe placul multora dintre noi. Aceasta este savuroasă, se face rapid și cu câteva ingrediente, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, la final ne vom încânta papilele gustative cu un preparat tradițional savuros.
Pe lângă tocana de legume cu orez putem pregăti pentru cei dragi și niște chiftele de legume la cuptor. Acestea sunt gustoase, fragede și pot fi servite cu un sos aromat. Pentru iubitorii de preparate culinare sățioase, ușoare și sănătoase ideală este o mâncare de spanac cu orez.
Gustoasa rețetă de tocană de legume cu orez este perfectă de servit în sezonul de primăvară și vară, find o sursă bogată în vitamine. Acest preparat culinar este ideal de pregătit la mesele de sărbătoare și nu numai.
Cum să pregătești o mâncare delicioasă și sănătoasă
Pentru tocana de legume cu orez vom avea nevoie de 250 g de orez, 1 kg de ceapă, 1 kg de morcovi, 1 kg de ardei kapia, 1 kg de gogoșari, 3 kg de roșii, 5 ardei copți, 300 ml de ulei, sare, piper și foi de dafin. Pentru un plus de savoare putem adăuga dovlecel, vânătă, țelină și oregano. Cu siguranță aceste ingrediente vor transforma tocana într-un preparat culinar irezistibil și pe placul tuturor celor de la masă.
Mai întâi se pune orezul la fiert într-o cratiță cu apă, iar când este gata se ia de pe foc și se pregătesc legumele. Se curăță ceapa și se toacă mărunt, iar morcovul se dă prin răzătoare. Într-o tigaie se pune ulei la încins și se adaugă ceapa la călit și morcovul ras apoi se pune sare. Se lasă totul la foc mic și se amestecă până când toate legumele capătă o textură moale. La final se adaugă ardeii și gogoșarii tăiați fâșii. Se amestecă și se fierbe tocana, apoi se pun ardeii copți pentru a oferi acestui preparat un plus de savoare.
După aceea se adaugă roșiile sau pasta de roșii și se mai fierbe tocana timp de 30 de minute apoi se adaugă orezul fiert. Se condimentează cu sare și piper, dar și cu câteva foi de dafin. Tocana obținută se toarnă fierbinte în borcane sterilizate, dacă vrem să o păstrăm mai mult timp sau poate fi lăsată la răcit și servită imediat alături de alte bucate alese.
Tocana de legume cu orez este gustoasă, sănătoasă și este ideală de servit în sezonul de vară. Acest preparat culinar este sățios și se face rapid, cu câteva ingrediente. Dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, la final ne vom încânta papilele gustative cu o mâncare savuroasă. Tocana de legume poate fi servită simplă, cu niște șnițele sau împreună cu o friptură delicioasă, fragedă și suculentă.