Prima pagină » Culinar » Reţetă de tiramisu – Cum îl prepara un cofetar italian
Reţetă de tiramisu - Cum îl prepara un cofetar italian

Reţetă de tiramisu – Cum îl prepara un cofetar italian

29 apr. 2020, 16:02,
în Culinar

Tiramisu ca la mama lui, simplu și delicios – Rețeta unui cofetar italian

Ingrediente:

  • 500 g mascarpone
  • 350 g pişcoturi
  • 200 ml smântâna dulce
  • 10 linguri zahăr
  • 6 ouă separate
  • cafea rece
  • cacao pudră
  • lichior

Mod de preparare:

Se mixează gălbenuşurile cu zahărul. Se mixează albuşurile spumă, apoi se adauga mascarponele în compoziţie şi se omogenizează. Se adauga lichiorul şi smântâna şi se omogenizează.

Se cufunda pişcoturile în cafea, apoi se aranjează un strat pe un platou. Se acoperă cu crema pregătită cu mascarpone şi cu puţină cacao. Se acoperă cu al doilea strat de pişcoturi, apoi se repetă cu un strat de mascarpone, unul de cacao şi tot aşa până la final. Se lasă tava în frigider 2-3 ore.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`